10% popusta na sjedeće garniture uz kod SOFA10*Ne odnosi se na već snižene i određene odabrane proizvode.

10% popusta na sjedeće garniture uz kod SOFA10*Ne odnosi se na već snižene i određene odabrane proizvode.

Dizajnerska perspektiva: Kako odabrati savršen stolić za kavu

Stolovi za kavu postoje u najrazličitijim oblicima, veličinama i materijalima koje možete zamisliti. Međutim, to može otežati odabir onima koji još nemaju konkretnu ideju o svom stolu iz snova.

Zato smo se obratili dizajnerici Kristíni iz studija interijera Dekoroom da nam otkrije nekoliko savjeta o tome na što treba razmišljati i čega se pridržavati pri odabiru. Inspirirajte se!

1. Savjet

Odredite veličinu

Dnevni boravak je posebno živahan prostor – stoga se pobrinite da ima dovoljno mjesta oko vašeg stola iz snova.

Provjerite svakako udaljenost od kauča ili fotelje i okolnog namještaja. Stol bi trebao dosezati otprilike visinu kauča, a može biti i nekoliko centimetara niži.

Otkrili ste stol iz snova, ali još uvijek dvojite kako će on funkcionirati u vašem prostoru? Jednostavno pokušajte označiti dimenzije poda, pomoću npr. papirnate ljepljive trake ili komada špage.

Prošećite okolo, provjerite ima li posvuda dovoljno mjesta. Sve vam odgovara? Onda možete mirne savjesti naručiti!

2. Savjet

Skladišni prostor kao dodatna prednost

Trebate li mjesta za novine i časopise ili biste trebali brzo pospremiti igračke? Tada ćete sigurno cijeniti stol s ladicom ili policom. Međutim, za manje prostore, stol punog oblika može biti previše masivan. U tom slučaju treba se odlučiti za „lakši“ model s policom za odlaganje ili stolom u obliku žičane košare.

Imate li malu djecu? Stolić za kavu oštrih rubova ili staklena površina za njih može predstavljati nepotreban rizik. Stolić sa zaobljenim rubovima bit će prikladniji.

3. Savjet

Stolić za kavu kao naglasak u sobi

Za razliku od (često) neutralnih kutnih garnitura, sofa i fotelja, stolić je komad koji interijeru može dodati osebujan karakter. Stol jarkih boja na nježnoj pozadini ističe se u prostoru gotovo kao umjetnički element. Sjajni materijali i staklo će posvijetliti prostoriju i unijeti svjetlost u nju.

Ako kauč ima čvrstu podlogu, odaberite stolić s nogama koji će olakšati kompoziciju prostorije. S druge strane, uz suptilniji kauč sa slobodnim prostorom, možete se usredotočiti na masivnije stolove. Tako se balansira u prostoru.

Tražite li još više inspiracije za svoj dnevni boravak?