15% na krevete uz kod LAKUNOC15*Ne odnosi se na već snižene i određene odabrane proizvode.

15% na krevete uz kod LAKUNOC15*Ne odnosi se na već snižene i određene odabrane proizvode.

5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Dječja soba češke blogerice Smooth & Cooking

Oprema dječje sobe za dječaka može biti užitak i zabava. Pritom je, međutim, potrebno obratiti pozornost na praktičnoat stvari. Uz to dolaze i mnoga pitanja. Koji krevetić može pratiti rast djeteta? Koji motivi ne dosade na zidovima ili plahtama?

Majci dvoje djece i energičnoj autorici bloga smoothandcooking je to već jasno. Tako nam je tijekom posjeta ispričala kako je uspjela opremiti dječju sobu za trogodišnjeg Tobiasa.

Soba za dječaka koja neće postati dosadna

Simpatična Kateřina prava je žena od akcije koja se ne ustručava uzeti stvari u svoje ruke. I nije važno radi li se o jelovniku s više sljedova ili preuređenju dječje sobe. I tako joj je isprva obična zamjena Tobijevog popluna bila poticaj da oživi cijelu sobu.

"Tobi voli promjene, zahvaljujući kojima - igračke i stvari vidi u novom svjetlu. Stoga volim premještati njegov namještaj, redovito presložiti i čistiti njegove igračke i učiniti njegovu sobu još uvijek privlačnom i zanimljivom u njegovim očima."

Kako soba ne bi izgledala stalno isto, Kateřina je odabrala dva kompleta dodataka u različitim paletama boja koje će mijenjati tijekom cijele godine. U prvoj varijanti glavne su tople bež do senf nijanse, a druga je izvedena u svježim nijansama plave. Međutim, zahvaljujući količini korištenih prirodnih materijala, soba uvijek izgleda ugodno.

Idealan dječji krevet u svakom pogledu

Prije samog odabira Kateřina je imala prilično jasnu ideju o tome što bi dječji krevetić trebao zadovoljiti. Zamislila je jednostavan komad, ali djeci ipak zanimljiv u nestandardnim dimenzijama.

Tobi ima prilično malu sobu u kojoj se mora dobro iskoristiti prostor. Duljina kreveta trebala bi biti 160 cm, a širina klasičnog 90 cm – kako bi roditelji mogli ležati uz njega u slučaju bolesti ili spavanja.

Po Kateřininim riječima, krevet Adeko bio je ljubav na prvi pogled. Izrađen od punog drveta, nizak, savršenih dimenzija i svojim dizajnom odlično služi i kao bočna zaštita protiv pada. Jednostavno zgodan u svakom pogledu i sasvim dobar izbor.

“I nakon dvije godine korištenja i dalje uživamo u krevetu i svi koji nam dođu dive mu se. I ne čudim se, jer planiram kupiti još jedan i kad dođe vrijeme - ubacit ću Vincenta. “

Izbor posteljine

Kad je došlo vrijeme za veći poplun, trebalo je izabrati i novu posteljinu koju je i moja majka prepustila Tobiju.

Najdraža joj je posteljina od vrhunskog pamuka upotpunjenog nježnim motivima koji prema njezinim riječima imaju beskrajne mogućnosti korištenja. Prirodni se print savršeno uklopio u šumsku sobu, a sam Tobi je odabrao minimalistički točkasti uzorak (na majčino iznenađenje).

“Mogu čak zamisliti da ću mu to spakirati kad se preseli. Bezvremenska je, kvalitetna i pogodna za svaku dobnu skupinu. I sama bih ju stavila u spavaću sobu.”

Gdje smjestiti igračke?

Svaka obitelj s djecom rješava ovu dilemu: gdje pohraniti puno igračaka, Lego kockica i ostalih dječjih stvari? Započne s jednom kutijom i nakon nekoliko godina to je prilično neuredna kolekcija.

Zato je Kateřina tražila elegantnu i nadasve dovoljno veliku kutiju za pohranu. Košaru brenda Bloomingville imala je u vidu već nekoliko godina, ali još uvijek ju je malo obeshrabrivala cijena. Ipak, konačno je odlučila da je to komad otporan na mijenjanje trendova koji će Vincent naslijediti od Tobija i potom ga koristiti.

“Na kraju sam se ugodno iznenadila jer je u stvarnosti još ljepša. Ogromna je i dobro napravljena, tako da znam da će zaista trajati mnogo godina."

Slatki detalji za kraj

Ništa manje važni elementi koji čine sobu savršeno udobnom su lijepo složene igračke i niz slatkih jastuka u obliku životinja. Naljepnice jednostavnog dizajna oživljavaju sasvim bijele zidove bez ugrožavanja vizualne čistoće prostorije.

Rezultat je soba koja nije previše slatka, ali izgleda razigrano, udobno i koja može rasti sa svojim stanarima.

Još niste pronašli proizvode kakve tražite? Pogledajte naše ostale inspiracije!