ZIMSKA RASPRODAJA do -70% →Safe Buy → 365 dana za povrat | Besplatan povrat za sve | Povrat novca za 14 dana

ZIMSKA RASPRODAJA do -70% →Safe Buy → 365 dana za povrat | Besplatan povrat za sve | Povrat novca za 14 dana

Kako odabrati blagovaonski stol

Živi onaj tko ima stol. Bez njega se jednostavno ne može zamisliti dom. Uostalom, posebno za blagovaonskim stolom susrećemo svoje najmilije, uživamo u dobroj hrani i razgovaramo. Stoga bi trebao biti lijep, čvrst i praktičan.

Uz naše savjete i prijedloge odabrat ćete pravi stol za malu kuhinju i prostranu blagovaonicu.

Blagovaonski stol za dvoje

Zadaci za mali blagovaonski stol ili prvi podnajam mogli bi se sažeti u "obrnutu izreku"- puno glazbe za malo novaca. Za stol za dvoje dovoljna je veličina 80 x 80 cm. Kvadratni stol prikladan je za malu kuhinju - postavite ga uza zid i u kut. Ali za okrugli blagovaonski stol ostavite više prostora za pomicanje stolica.

Za uštedu posegnite za MDF pločom. Izrađena je od prešanog drva smreke i nudi prihvatljiv kompromis između izgleda i cijene zahvaljujući različitim površinskim obradama.

Preklopne i dodatne daske brzo "dodaju" još jedno mjesto gostima za stolom.

Blagovaonski stol na razvlačenje

Ako očekujete da ćete svoj blagovaonski stol u budućnosti ponijeti u svoj drugi novi dom, odaberite stol od punog drveta već sada. Ako ne živite u malom stanu, odličan će vam biti blagovaonski stol za 6 osoba koji će uvijek imati dovoljno mjesta.

Osim toga, ako imate više posjetitelja, cijenit ćete blagovaonski stol na razvlačenje. Uz neke modele može udobno sjediti i do deset osoba. Ali zapamtite da između stola i zida ili drugog komada namještaja treba biti najmanje 60 cm slobodnog prostora.

Za udobno objedovanje za stolom računajte na svaku osobu minimalni prostor od 60 x 40 cm.

Za šest stolica odaberite pravokutni stol dimenzija najmanje 90 x 60 cm.

Prostor za pohranu može biti koristan ako trebate napraviti mjesta za školarce ili kućni ured.

Stol od punog drveta

Ako želite komad koji će privući pažnju u interijeru, dizajnerski blagovaonski stol od kvalitetnih materijala bit će pravi izbor. Ne samo da će odoljeti modnim trendovima, već će se njime ponositi i druge generacije. Stoga posebno posegnite za stolom od punog drveta koji će tijekom godina dobiti jedinstvenu patinu. Nemojte se bojati kombinacija s metalom ili staklom. Kvalitetna izrada je alfa i omega za dugovječnost.

Ovdje možete pronaći više savjeta i preporuka za blagovaonicu.