15% na krevete uz kod LAKUNOC15*Ne odnosi se na već snižene i određene odabrane proizvode.

15% na krevete uz kod LAKUNOC15*Ne odnosi se na već snižene i određene odabrane proizvode.

5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Kako odabrati blagovaonski stol

Živi onaj tko ima stol. Bez njega se jednostavno ne može zamisliti dom. Uostalom, posebno za blagovaonskim stolom susrećemo svoje najmilije, uživamo u dobroj hrani i razgovaramo. Stoga bi trebao biti lijep, čvrst i praktičan.

Uz naše savjete i prijedloge odabrat ćete pravi stol za malu kuhinju i prostranu blagovaonicu.

Blagovaonski stol za dvoje

Zadaci za mali blagovaonski stol ili prvi podnajam mogli bi se sažeti u "obrnutu izreku"- puno glazbe za malo novaca. Za stol za dvoje dovoljna je veličina 80 x 80 cm. Kvadratni stol prikladan je za malu kuhinju - postavite ga uza zid i u kut. Ali za okrugli blagovaonski stol ostavite više prostora za pomicanje stolica.

Za uštedu posegnite za MDF pločom. Izrađena je od prešanog drva smreke i nudi prihvatljiv kompromis između izgleda i cijene zahvaljujući različitim površinskim obradama.

Preklopne i dodatne daske brzo "dodaju" još jedno mjesto gostima za stolom.

Blagovaonski stol na razvlačenje

Ako očekujete da ćete svoj blagovaonski stol u budućnosti ponijeti u svoj drugi novi dom, odaberite stol od punog drveta već sada. Ako ne živite u malom stanu, odličan će vam biti blagovaonski stol za 6 osoba koji će uvijek imati dovoljno mjesta.

Osim toga, ako imate više posjetitelja, cijenit ćete blagovaonski stol na razvlačenje. Uz neke modele može udobno sjediti i do deset osoba. Ali zapamtite da između stola i zida ili drugog komada namještaja treba biti najmanje 60 cm slobodnog prostora.

Za udobno objedovanje za stolom računajte na svaku osobu minimalni prostor od 60 x 40 cm.

Za šest stolica odaberite pravokutni stol dimenzija najmanje 90 x 60 cm.

Prostor za pohranu može biti koristan ako trebate napraviti mjesta za školarce ili kućni ured.

Stol od punog drveta

Ako želite komad koji će privući pažnju u interijeru, dizajnerski blagovaonski stol od kvalitetnih materijala bit će pravi izbor. Ne samo da će odoljeti modnim trendovima, već će se njime ponositi i druge generacije. Stoga posebno posegnite za stolom od punog drveta koji će tijekom godina dobiti jedinstvenu patinu. Nemojte se bojati kombinacija s metalom ili staklom. Kvalitetna izrada je alfa i omega za dugovječnost.

Ovdje možete pronaći više savjeta i preporuka za blagovaonicu.