Ova web stranica koristi kolačiće. Više informacija o korištenju, primjeni i odobravanju datoteka možete pronaći ovdje

ok
Menu
30 Kn za vasRegistracijaPrijava30 Kn za vasKošarica
PočetnaPočetnaInspiracija

Kako pripremiti dom za zabavu (ne samo za novogodišnju noć)

Bilo da planirate ludu zabavu kod kuće ili druženje s najbližim prijateljima, saznajte koji dodaci jamče uspjeh, a kakvi ukrasi pomažu u stvaranju posebne atmosfere.

1.

Prvi dojmovi po dolasku su važni. Pobrinite se da imate uredan hodnik te dovoljno mjesta za odlaganje cipela i slobodne vješalice da objesite svačije kapute. Sigurno ne želite da kaputi vaših gostiju stoje na jednoj hrpi na stolici.

2.

Ako ćete većinu vremena biti u dnevnoj sobi, pobrinite se da na stolovima ima dovoljno mjesta za čaše i tanjure. Definitivno ne želite da mrlja od čaše crnog vina ukrasi vaš tepih

Stoga uz svoj glavni stolić za kavu upotrijebite manje, lako prenosive pomoćne stoliće koji će biti dostupni svima.

3.

Pripremite se za zabavu i logistički. Očistite sve s kuhinjskog pulta. Slobodni prostor dobro će vam doći za pripremanje sljedeće poslasticu ili odlaganje hrane koju su vam donijeli gosti. Pobrinite se da je kanta za otpad vidljiva, kako se time ne biste morali baviti za vrijeme zabave.

Također, pokušajte što više organizirati i osloboditi hladnjak. Zimsko vrijeme vam ide u prilog - balkon ili terasu možete koristiti i kao hladnjak. I za kraj – ne zaboravite unaprijed pripremiti dobru zalihu leda za pića vaših gostiju!

4.

Nijedna zabava nije potpuna bez nečega za prigristi. Ali tko želi provesti pola dana u kuhinji? Ako ste među njima, nemojte komplicirati jelovnik

Jednostavna jela često imaju najbolji okus, a ako posluženu hranu naglasite elegantnim posuđem i pladnjevima, izgledat će svečano, bez da ste potrošili puno vremena na pripremu.

6.

Ugodna glazbena podloga učinit će čuda za atmosferu. Unaprijed pripremite vlastitu playlistu, idealno dvije - sporiju i živahniju, a zatim odaberite prikladniju, ovisno o raspoloženju.

Mirisi također mogu učiniti čuda, samo odaberite suptilniju opciju koja neće nadjačati aromu vaših grickalica. Mirisna svijeća također će učiniti sobu savršeno ugodnom.

5.

Ako želite ostaviti svoj trag kao izvrstan domaćin, uključite i pića. Provjerite jesu li u lijepim čašama, uvijek savršeno ohlađena, s ekološki prihvatljivom slamčicom i ukrašena kriškom voća. Tako će čak i nevjerojatno jednostavan koktel, poput Mimoze, izgledati kao mini umjetničko djelo.

8.

Ako vam je teško smjestiti sve svoje goste, oslonite se na praktične taburee ili klupe. Alternativno, možete koristiti elegantne sklopive futone i madrace. Samo pazite, toliko su udobni da bi umorniji gosti mogli provesti čitavu večer na njima.

7.

Ambijentalno svjetlo osigurat će opuštenije raspoloženje na zabavi. Stoga upalite manje svjetiljke u različitim kutovima prostorije, umjesto jakog stropnog svjetla. Kreativno postavljene lampice ili drugi božićni ukrasi, također će biti izvrstan dodatak.

9.

Ako niste ljubitelj organizirane zabave, ne morate osmisliti pregršt različitih aktivnosti. Ljudi obično samo trebaju društvo, opustiti se i jednostavno razgovarati, piti i jesti. Ako, međutim, želite začiniti zabavu nečim novim ili isprobati zanimljivu aktivnost sa starim prijateljima, izvucite novu društvenu igru ili slagalicu.