15% na krevete uz kod LAKUNOC15*Ne odnosi se na već snižene i određene odabrane proizvode.

15% na krevete uz kod LAKUNOC15*Ne odnosi se na već snižene i određene odabrane proizvode.

5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Proljetni makeover spavaće sobe

Blogerica Roxana Ciuchilan voli obiteljski život i putovanja. Njen
Blog prinlume.com
i profil na Instagramu, gdje redovito objavljuje sadržaj, mogli bi se smatrati ne samo dnevnikom putovanja, već i roditeljskim dnevnikom, jer u zadnje vrijeme zajedno s mališanima piše o iskustvima otkrivanja različitih destinacija.

Otkako su uselili u kuću, odgađaju završetak preuređenja spavaće sobe, ali sada, s dolaskom proljeća, smatraju da je vrijeme za transformaciju.

Prirodni stil

Uvijek sam govorila da je spavaća soba samo soba u kojoj spavamo. Kasnije sam shvatila da to uopće nije istina (naprotiv, kod novorođenčeta je to bila najkorištenija soba), a činjenica da uopće nije uređena mi je činila dodatan stres. Zato sam odlučila završiti opremanje i preuređenje spavaće sobe.

Odabrala sam prirodni stil, što "čišći" i jednostavniji: bijeli krevet, posteljina u prirodnim bojama, platnene zavjese i prostirke te dekoracije i dodaci u zemljanim bojama. Iskreno, kombinirala sam neke stilove predstavljene u inspirativnim člancima na Bonamiju, trudeći se da atmosfera bude što prozračnija, kako ne bismo preopteretili prostor u kojem spavamo.

Proljeće u spavaćoj sobi?

S biljkama i cvijećem! Dok sam živjela u starom stanu nisam imala biljaka i donedavno nisam ni shvaćala koliko one mogu biti važne i koliko mijenjaju sobu, koliko sve "življe" može biti s njima.

Za mene proljeće općenito znači pastelne boje, ali budući da sam koristila mnoge pastelne boje u dnevnoj sobi, radije sam odabrala neutralne boje u spavaćoj sobi, manje sofisticirane. Tako je u našoj spavaćoj sobi proljeće u zemljanim nijansama i s puno posuda i tegli s biljkama i cvijećem. :)

Odabrani proizvodi s Bonamija

Naša spavaća soba je prilično velika po površini, ali glavni problem je bio što nije imala gotovo nikakav prostor za pohranu. Mala garderoba, skrivena između kupaonice spavaće sobe, nije bila dovoljna. Dakle, prvi artikli koje sam naručila bili su jednostavan bijeli ormar s policama i dekorativne ljestve za odlaganje stvari.

Zatim sam promijenila rasvjetu, zavjese i prostirke, izabrala sam veliko ogledalo i dodala sam neke dodatke da se osjećamo kao kod kuće :) Do tada je naša soba više izgledala kao neuredna hotelska soba i bila je bezlična.

Dodaci i ukrasi

Odabrao sam slike da ispunim zid iza kreveta, zatim stolnu svjetiljku od ratana, udobni puf te nekoliko prekrasnih tegli za biljke.

Malo sam promijenila redoslijed postojećih objekata u prostoriji kako bih bolje integrirala nove ukrase.

Materijali, boje i tekstil

Puno drva obojenog u bijelo ili u prirodnoj boji, ratana, jute, lana i pamuka. Mislim da je ideja za ukras potekla iz krevetića od ratana naše djevojčice. Nisam željela da to bude soba od ratana, ali mi se svidjela ideja da u sobi bude nekoliko takvih predmeta.

Ratan i juta unose mir u prostor, baš kao lan i organski pamuk.