15% na krevete uz kod LAKUNOC15*Ne odnosi se na već snižene i određene odabrane proizvode.

15% na krevete uz kod LAKUNOC15*Ne odnosi se na već snižene i određene odabrane proizvode.

5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Savjeti za lakše glačanje

Dok je za jednu osobu glačanje prilično lijep način za opuštanje, za drugu je to jedna od mnogih zamornih obaveza u beskonačnom ciklusu održavanja kućanstva. Ali cilj je svima isti: postići najbolje rezultate uz najmanje truda.

Sastavili smo nekoliko savjeta i trikova kako bismo vam olakšali glačanje.

1. Perite pametno

Put do učinkovitijeg glačanja počinje odabirom programa pranja. Jednostavna pouka je da što je manja brzina, to će tkanina biti manje zgužvana i time se manje vremena troši na glačanje.

Nakon što izvadite rublje iz perilice, također ga dobro protresite, tkanina će se rastegnuti i opet ćete uštedjeti na vremenu provedenom s peglom.

2. Ne dopustite da se rublje sasvim osuši

Još jedan trik za lakše peglanje je da na vrijeme skinete rublje sa sušila. Slobodno ga ostavite blago vlažnim. Vidjet ćete da se tkanina lakše savija i glačalo prilagođava, nego na sasvim suhoj površini.

3. Razvrstajte rublje

Kako bi glačanje bilo učinkovitije, razvrstajte komade prema temperaturi koja im je potrebna. Počnite s najnižom temperaturom koja je potrebna poliesterskim i umjetnim vlaknima. Na kraju ispeglajte pamučne i lanene tkanine koje zahtijevaju najvišu temperaturu.

4. Provjerite glačalo

Provjerite stanje glačala prije uporabe. Površina za glačanje treba biti savršeno čista kako ne bi oštetila oprano rublje. Također, pazite da se u njemu ne nakuplja kamenac.