Do -20% na proizvode skandinavskom stilu | Uštedite već danas →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Pravila i postavke kolačića BONAMI.CZ, a.s.

Da bi web-stranice Bonami.hr funkcionirale ispravno, koristimo male podatkovne datoteke koje se nazivaju kolačići (cookies). U ovom dokumentu možete pročitati koje kolačiće koristimo, zašto ih koristimo i kako možete podesiti ili odbiti njihovu upotrebu.

1. ŠTO SU KOLAČIĆI?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vašem računalu ili drugom uređaju kada posjetite naše stranice. To omogućuje web-stranicama Bonami.hr da neko određeno vrijeme pamte vaše aktivnosti i preferencije kako ih ne biste morali ponovno unositi kada se vratite web-stranicama ili prelazite s jedne stranice na drugu (npr. podaci za prijavu, preferencije za prikazivanje produkata, sadržaj košarice). Kada ponovno posjetite stranice Bonami.hr, vaš preglednik nam šalje kolačiće natrag kako bi se vaš uređaj mogao prepoznati, a zahvaljujući tome mi možemo prilagoditi sadržaj stranica Bonami.hr vašim preferencijama.

Prema zakonu možemo kolačiće pohraniti na vaš uređaj ako su neophodni za funkcioniranje naše web stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebna nam je vaša privola.

2. KAKO SE DAJE PRIVOLA ZA KORIŠTENJE KOLAČIĆA?

Kad posjetite web-stranice Bonami.hr, u donjem dijelu stranica pojavit će se traka s informacijom da stranica koristi kolačiće. Ovdje možete prihvatiti kolačiće i dati privolu za njihovo korištenje. Kolačiće možete i sami podesiti ili ih odbiti.

Neophodne kolačiće nije moguće odbiti jer nam pomažu da se web-stranica može koristiti te omogućuju njezine osnovne funkcije (navigacija stranicom, pristup zaštićenim sekcijama, stavljanje robe u košaricu i sama kupnja). Web-stranica ne može ispravno funkcionirati bez ovih kolačića.

Svoj pristanak na korištenje kolačića možete povući u bilo kojem trenutku ili ga promijeniti u točki 5. ove stranice.

3. KOJE VRSTE KOLAČIĆA KORISTIMO?

 • Neophodni kolačići – pomažu da web-stranica može funkcionirati time da omogućuju osnovne funkcije kao što su navigacija stranicom i pristup zaštićenim sekcijama web-stranice. Web-stranica ne može ispravno funkcionirati bez ovih kolačića.
 • Preferencijalni kolačići – omogućuju web-stranici da zapamti informacije koje mijenjaju izgled ili ponašanje web-stranice. Na primjer, to je vaš preferirani jezik ili regija u kojoj se nalazite.
 • Statistički kolačići – pomažu vlasnicima web-stranica shvatiti kako posjetitelji koriste web-stranice. Anonimno prikupljaju i posreduju informacije.
 • Marketinški kolačići – koriste se za praćenje posjetitelja web-stranica. Namjera je prikazati oglašavanje koje je relevantno i zanimljivo pojedinom korisniku, a time i vrjednije izdavačima i oglašivačima trećih strana.
 • Neklasificirani kolačići – kolačići su koje imamo u postupku klasificiranja zajedno s pružateljima pojedinačnih kolačića.
 • 4. ZAŠTO KORISTIMO KOLAČIĆE I U KOJE SVRHE?

  Kolačići čine korištenje web-stranica Bonami.hr puno ugodnijim za korisnike. Istodobno nam omogućuju pratiti i analizirati način na koji koristite web-stranice Bonami.hr i time poboljšavati kvalitetu i sadržaj stranica, kao i bolje personalizirati i ciljati naše reklamne kampanje te pratiti njihov učinak.

  U tu svrhu koristimo kako naše kolačiće, tako i kolačiće trećih strana. Putem web-stranica Bonami.hr mogu se u vaš uređaj pohranjivati kolačići operatora marketinških alata, koje koristimo na našim web-stranicama, eventualno možemo s tim operaterima dijeliti informacije koje smo dobili pomoću kolačića. Korištenje ovih alata omogućuje nam stalno poboljšavati našu ponudu kao i bolje uzeti u obzir vaše osobne preferencije i ciljati naše reklamne kampanje tako da dođu do onih koji bi mogli biti najviše zainteresirani za našu ponudu.

  Web-stranice Bonami.hr koriste u marketinške svrhe također takozvani affiliate, odnosno partnerski program koji posreduje mreža Commission Junction. Ako kliknete na link ili banner na web-stranici nekog od naših affiliate partnera koji vas odvede na web-stranice Bonami.hr, na vašem uređaju će se pohraniti kolačić prema kojem se prepoznaje da ste došli na našu stranicu upravo preko affiliate partnera. Privolu za pohranjivanje tog kolačića dajete već na web-stranicama takvog affiliate partnera. Ako ćete dati svoju privolu za pohranjivanje ovog kolačića i ako ćete istodobno na stranicama Bonami.hr dati svoju privolu za pohranjivanje marketinških kolačića trećih strana (odnosno naših partnera za oglašavanje i analize), ovi će se kolačići koristiti u skladu s ovim Pravilima.

  Kolačiće koje koriste treće strane i način na koji se koriste podaci dobiveni njihovim putem uređuju pravila o zaštiti osobnih podataka odgovarajućih trećih strana. Molimo, uzmite na znanje da te treće strane mogu informacije dobivene putem kolačića kombinirati s drugim informacijama koje ste im pružili ili koje su dobili kao rezultat vašeg korištenja njihovih usluga.

  5. ŽELITE LI PROMIJENITI POSTAVKE ILI ODBITI KOLAČIĆE?

  Vašu privolu za pohranjivanje kolačića ili odbijanje kolačića možete mijenjati ovdje:
  Želite li postaviti još neko pitanje u vezi pravila za korištenje kolačića?
  Unesite molim ID svoje privole i pišite izravno na pomoc@bonami.hr, vaša pitanja neće ostati bez odgovora.