30 Kn za vasRegistracijaPrijava30 Kn za vasKošarica

Dekoracije stola za duge tople ljetne večeri

Ljeti volimo ručati na terasi i u vrtu. Ljeto je, također, vrijeme za vrtne zabave i piknike. Trebate inspiraciju kako lijepo ukrasiti stol za sva ljetna druženja?

Prirodne boje i materijali

Ljeti je najbolje odabrati prirodne materijale u nježnim prirodnim i pastelnim tonovima.

Prekrijte stol tradicionalnim platnenim stolnjakom iz bakine škrinje. Međutim, ako nemate takav stolnjak, prelistajte našu Internet trgovinu, sigurno ćete pronaći stolnjak koji će vam se svidjeti. Zatim samo dodajte podmetače od morske trave na stol ili koristite platnene salvete.

Dekoracija stola

Za živahniju proslavu ili druženje na stol dodajte svijećnjake u zemljanim tonovima i odgovarajuće svijeće čiji će plamen služiti i kao sredstvo protiv komaraca.

Usred ljeta, začinsko bilje i cvijeće poznato je po svojoj ljekovitosti i čarobnoj moći, stoga pobrinite se da vaš stol bude ukrašen keramikom prirodnog boja ili keramičkom vazom punom mirisnog bilja i cvijeća.. < /p>

Jeste li ikada probali napraviti domaći sir?

Budite inspirirani receptom za srednje tvrdi sir, koji Latvijci tradicionalno pripremaju za proslavu ljetnog solsticija. Zbog svog okruglog oblika i žute boje, smatra se simbolom sunca. Taj sir je posebno vrijedan ako je napravljen po originalnoj recepturi..

Kako biste svoje goste iznenadili domaćim sirom, pripremili smo za vas jednostavan recept.

Trebat će vam:

  • 3 litre mlijeka;
  • 1 kg svježeg sira;
  • 3 kokošja jaja;
  • 100 g maslaca;
  • sol;
  • kumin.

Kako napraviti sir?

1. Zagrijte mlijeko na 80 stupnjeva. Na laganoj vatri uz miješanje počnite dodavati zrnati sir u toplo mlijeko. Miješajte dok se sirutka ne počne odvajati.

2. Uzmite gazu navlaženu vodom i stavite je u sito ili cjedilo. Kada se sirutka odvoji cijelu masu izliti u gazu i ocijedite sirutku.

3 Vrući svježi sir stavite u tavu s razmućenim jajima u koje ste dodali kim i sol. U smjesu dodajte maslac. Stalno miješajte dok se smjesa ne zalijepi za stijenke lonca.

4. Kada je smjesa gotova, sadržaj lonca izlijte u pripremljene posude. Ostavite sir da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kada se ohladi, stavite u hladnjak na najmanje sat vremena (ili najbolje preko noći).

5. Sir narežite na kriške i poslužite na tanjuru sa sirom.

Drveni elementi na stolu

Na ljetnom stolu ne bi smjelo nedostajati drvenih elemenata - stol možete nadopuniti raznim drvenim podmetačima, posudama za grickalice i zdjelicama od hrastovine, bambusa ili bilo kojeg drugog drveta. Također možete kombinirati elemente s prirodnim motivima, kao što su cvjetne salvete, koje će vašem stolu dodati poseban naglasak.

Osvježenje za vruće dane

Pivo ide ruku pod ruku s ljetnim danima pa uz domaći sir treba biti i pokoja čaša hladnog piva.

Tanjur sira i grickalice uz izlazak sunca

Još jedna zanimljivost o latvijskim običajima. Prema drevnim latvijskim vjerovanjima, na lomaču ujutro kada sunce izlazi, treba ići na kupanje, jer tada voda ima čarobna svojstva – daje snagu, energiju i zdravlje. Nemojte zaboraviti nabaviti toplu dekicu ili ručnik i tanjur sira i grickalice koji će vas zagrijati nakon jutarnjeg kupanja i utažiti glad.