Proljetni popust -15% uz kod TRAVANJ15 | Uštedite već danas →
Mid Season Sale | Uštedite do 50% →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

DIY: Kako izraditi lanternu u japanskom stilu

Barbora Bláhová - 30. lipnja 2022

Topli dani zovu nas da uživamo u dugim večerima u ugodnoj ljetnoj atmosferi. Ugodna rasvjeta je neophodna. Napravite jednostavnu lanternu u minimalističkom duhu od drveta i papira. Savršeno se uklapa u popularni japanski stil.
Lanterna u japanskom stilu bit će savršena za terasu ili balkon

Lanterna u japanskom stilu bit će savršena za terasu ili balkon

Što će vam trebati za izradu lanterne?

• Drveni štapići (koristili smo 44 komada) - možete ih nabaviti u ljekarni, na primjer,
• papir za pečenje,
• 4 drvena štapa (koristili smo duljinu 4x 35 cm promjera 7 mm),
• škare,
• pištolj za vruće ljepilo,
• staklena posuda otporna na toplinu.

Postupak izrade

1. Postavite dva štapića vodoravno jedan pored drugog na ravnu površinu kako biste između njih ostavili dovoljno prostora za staklenu posudu. Ravnomjerno zalijepite drvene štapiće preko krajeva štapića.
2. Ostale štapiće položite jedan po jedan, uz štapića. Nemojte još lijepiti. Nakon što ste završili sa slaganjem, nanesite ljepilo na svaki drugi drveni štapić. Ostalo ostavite sa strane. To će stvoriti pravilne praznine duž cijele duljine.
3. Na isti način sastavite i drugu stranu lanterne. Ne brinite ako vidite male krajeve štapića s obje strane. Pokriti ćete ih kasnije prilikom sastavljanja.
4. Izrežite četiri jednake trake papira za pečenje da prekrijete razmake između štapića. Ostavite širinu nešto veću od raspona drvenih štapića. Zalijepite dvije trake na drvene štapiće na stražnjoj strani dviju stjenki lampiona koje ste napravili.
Savjet: Obojite drvo bilo kojom bojom i savršeno uskladite lampion s vašim eksterijerom. Također možete koristiti podebljane nijanse kako bi se ovaj ukras istaknuo u prostoru. Pokušajte, na primjer, crveno.
5. Stavite dvije gotove stijenke lanterne na njihove strane, tako da su unutarnje strane/štapići okrenuti jedan prema drugom, i opet s preklapanjem, zalijepite štapiće u predviđene praznine po dužini treće strane.
6. Zatim okrenite napola gotovu lanternu i zalijepite po jedan štapić u praznine na svakom kraju preostalih bridova kako bi lanterna bila kompaktna. Na kraju ovog koraka zalijepite traku papira s unutarnje strane trećeg gotovog brida.
7. Stavite i zalijepite traku papira za pečenje ispod krajnjih vanjskih štapića četvrtog brida, pazite da je dobro razvučete. Nastavite lijepiti jedan po jedan ostale štapiće, uvijek lijepite komad papira na njih. .
8. Za kraj, potrebna su vam samo četiri drvena štapa, kako biste okomito prekrili izbočene krajeve štapića na vrhu i dnu lanterne. Stavite staklenku sa svijećom unutra i gotovi ste.
Uživajte u savršenoj večernjoj atmosferi uz fino piće u Bloomingville Sandrine Stoneware šalici dizajnerice Betine Stampe. Svijećnjak Bloomingville Nowa Votive može se koristiti i kao mala zdjela za sitne kekse.
DIY lampion će vam dobro doći kao lijepa vanjska rasvjeta

DIY lampion će vam dobro doći kao lijepa vanjska rasvjeta