Italija na vašoj terasi i u kući

_

La bella Italia! Nepogrešiva ​​arhitektura, antički ostaci, sunce, more i odlična talijanska kuhinja razlozi su zašto smo odabrali ovu destinaciju za odmor. Ali zašto ne uživati ​​u opuštanju i dobrom raspoloženju kao da ste Siciliji ili na Amalfi obali i kod kuće?

Ako ste spremni kombinirati kontrastne elemente, staro i moderno možete početi uređivati dom u talijanskom stilu!

Vibru talijanske vile u Toskani dobit ćete odabirom toplih tonova za dodatke i namještaj, izrađenih od prirodnih materijala, poput kamena i drveta, ali i slika ili reprodukcija antičkih slika i keramičkih dodataka.
Bež, taupe ili tonovi boje pijeska uobičajeni su u talijanskim vilama.

Ako volite više boja, možete dodati nekoliko nijansi tamnozelene ili crvene. A kako biste stvorili još autentičniji izgled, ne zaboravite da se toskanske vile nalaze na zelenim brežuljcima pa je važno odabrati puno biljaka ili grmova u velikim posudama na balkonu ili terasi.

Talijanski stil je složen stil koji spaja rimski luksuz s ruralnom jednostavnošću.

Mramor, terakota, keramičke pločice, koža i željezo ili pozlaćene završne obrade karakteristični su elementi elegantnog talijanskog dizajna - temelj današnjeg modernog dizajna.

Međutim, sicilijanski stil uključuje zadivljujuće uzorke i boje tradicionalnih pločica i zidova s grčkim i arapskim utjecajima.

Uzorke s limunom ne biste trebali propustiti ako ste kušali limoncello u Sorentu. Odaberite ga za svoju prostirku za tuširanje ili zavjesu, na terasi za jastuke za stolice ili u kuhinji za posuđe ili ručnike.

Još jedan tipičan talijanski uzorak je terrazzo. Uzorak u stilu građevinskog materijala koji su osnovali Talijani u 15. stoljeću u posljednje vrijeme postaje sve popularniji. Nalazi se ne samo na podovima, zidovima ili stropovima već i na šalicama, loncima, kuhinjskim zdjelama ili čak na posteljini u spavaćoj sobi.

Budući da je hrana simbol talijanske kulture, očito je da je blagovaonica posebno mjesto u kući. Dok kuhinja ima svoj šarm i važnost, blagovaonica je mjesto gdje se okupljaju obitelj i prijatelji, ne samo da jedu, već i da provode vrijeme razgovarajući i družeći se. Zato mora biti udobno uređen.

Ako ljeti volite večerati na terasi ili ujutro doručkovati na balkonu, svoju oazu za opuštanje na otvorenom možete urediti odabirom garnitura za sjedenje od drveta ili željeza, kao na Siciliji. Za cvijeće tipično za mediteransko područje možete koristiti amfore, vaze i velike posude koje svojim živim bojama odmah privlače pažnju i uvijek će vas podsjećati na godišnji odmor.

Za više inspiracije, otkrijte proizvode koje smo odabrali za ukrašavanje vašeg doma u opuštajućem ljetnom stilu!