Kako brzo i učinkovito očistiti kupaonicu

Na ljestvici popularnosti kućanskih poslova čišćenje kupaonice vjerojatno nikada neće biti na prvom mjestu. Zato smo pripremili puno savjeta kako bismo vas brzo i bezbolno proveli kroz ovu aktivnost, a rezultat će biti besprijekoran.

Budite inspirirani našim izborom < b>praktičnih brisača, krpa, visećih polica, vješalica i drugih gadgeta, zahvaljujući kojima možete jednostavno stvoriti skladnu atmosferu u kupaonici.

1. Prije nego počnete s čišćenjem

Kao prvi korak maknite svu kozmetiku s polica, umivaonika ili kade – neće ometati vaše čišćenje koje slijedi. Zatim sav korišteni tekstil – ručnike i prostirke – bacite ravno u košaru za pranje rublja.

Savjet: Očistite prašinu i svu prljavštinu na suho prije nego počnete s mokrim čišćenjem. Naknadno brisanje će tada biti puno bolje i brže za vas.

2. Nastavite od gore prema dolje

Počnite od viših polica prema poda. Također će vam uspjeti ako odmah na početku nanesete sredstvo za čišćenje izravno na WC, umivaonik, tuš ili kadu i pustite da djeluje. Proizvod za čišćenje će obaviti posao umjesto vas i nećete morati brinuti o napornom ribanju.

Savjet: ne podržavate kemikalije? Napravite svoj vlastiti univerzalni i ekološki čistač svih površina kod kuće. Pomiješajte 1 šalicu vode, pola šalice octa, 2 žlice sode bikarbone i 20 kapi vašeg omiljenog eteričnog ulja. Gotovo!

Što s prljavim fugama?

Pomiješajte sodu bikarbonu s limunom da dobijete gustu pastu. Nanesite ju na fuge i ostavite da djeluje. Zatim očistite starom četkicom za zube ili četkom za suđe i isperite.

No, odličan posao će obaviti i praktično sredstvo za čišćenje fugi u olovci brenda Wenko, koje također ima aktivnu antifungalnu komponentu.

3. Smanjite broj kozmetičkih proizvoda

Nailazite li na nesrazmjerno velik broj bočica i preparata na policama ili na rubovima kade i umivaonika, što nimalo ne odgovara broju ukućana? Pregledajte svu kozmetiku i bacite sve čemu je istekao rok trajanja i što više ne koristite. Dobit ćete puno više prostora i čišćenje će vam biti lakše.

4. Olakšajte si život dobrom organizacijom

Nakon što svaka stvar dobije svoje mjesto, vaše će svakodnevno čišćenje biti brže i učinkovitije. Maksimalno iskoristite prostor s policama na više razina i preglednim organizatorima. Posebno za manje kupaonice izvrsne su i viseće police, vješalice i košare za rublje koje postavljate direktno kod vrata.

5. Ne zaboravite na tekstilne dodatke

Zapamtite da čak i zavjesu za tuš treba s vremena na vrijeme baciti u perilicu ili barem očistiti toplom vodom. Osim toga, brend Wenko ponosan je na svoj proizvod za antifungalni tretman.

Savjet: Uskladite boju ručnika, ručnika za kupanje, prostirki i zavjesa - kupaonica će izgledati još skladnije.

Počinjete li čistiti i u drugim sobama? Budite inspirirani drugim savjetima za čišćenje i praktičnim pomoćnicima.