15% na krevete uz kod LAKUNOC15*Ne odnosi se na već snižene i određene odabrane proizvode.

15% na krevete uz kod LAKUNOC15*Ne odnosi se na već snižene i određene odabrane proizvode.

5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Dječji tepih: Odaberite najbolji za igru ​​i uživanje

Iva Baltaretu

Prije djece, tepih je za nas bio samo još jedna stvar u kući koju bi trebali čistiti. Ali, nakon što se naša beba rodila, kupili smo tepih, čim se počela više kretati.

Kako odabrati savršen tepih za dječju sobu?

I zašto? Možda mislite da ga malo dijete ne treba. Ali vrlo je praktičan i siguran. Kada se beba počne okretati, nije ju dobro ostavljati na kauču. Bolje je da okretanje vježba na tlu, gdje je sigurna.

1. Prilikom odabira tepiha za djecu nemojte se bojati umjetnih vlakana. Sintetički tepisi su vrlo izdržljivi i lako ih je održavati.

2. Kupite tepih koji se lako čisti i ne zadržava prljavštinu i prašinu između vlakana. Radije birajte onaj s niskim florom.

3. Birajte lagani tepih koji je lako skloniti kada dođu gosti ili ga prevesti do vikendice. A kad se potroši, možete ga zamijeniti novim.

4. Visoki ili niski flor? Niski će biti bolji za održavanje. Iz njega možete usisati i najmanju prljavštinu.

Kako odabrati tepih za dječju sobu u skladu s dobi djeteta?

Za najmlađe nabavite manji tepih intenzivnijih i kontrastnih boja. Možete odabrati zanimljive pruge, geometrijske uzorke, crno-bijele uzorke...

Kako djeca rastu i počnu se igrati s automobilima i vlakovima, stoga možete birati tepihe s cestama, stazama, selima i gradovima. Takvi su tepisi također popularni kod puno starije djece. Svakako se isplati imati jedan.

Imate li školarce kod kuće? Uključite i njih u odabir tepiha. Možete nabaviti više od jednog - jedan manji ispod stola, drugi za prostor za igru, odnosno ispred kreveta? U tom se slučaju ne morate brinuti visini flora tepiha, jer starija djeca mogu sama održavati svoju sobu.

Svijetli ili bijeli tepih? Ne morate puno brinuti zbog svijetlih boja. Mala djeca se neće zaprljati dok im ne date hranu ili boju. Samo ga redovito održavajte usisavačem.

Marcela s bloga Nordic Passion razmišljala je o izboru prostirke za svoju 10-godišnju školarku: "Moji glavni kriteriji bili su veličina i visoki flor, da pokrije što je moguće više površine i da stvorim lijepo i toplo mjesto za igru na podu. Naravno, zanimao me i sam dizajn koji je trebao odgovarati ostatku dekoracije sobe."

Šareni tepih ne mora biti samo dodatak

Neki su dječji tepisi stvarno prekrasan primjer kako potaknuti dječju maštu i igru.

• Već smo pisali gore: Svi tepisi s cestama i gradovima su vrlo popularni. Ali ako vaše dijete privlače životinje, odaberite ga tepih s motivom zoološkog vrta .

• Možda uče prva slova? Pogledajte ovaj tepih sa slovima .

• Smeta li vam ako skaču po cijelom stanu? Pogledajte tepih s motivom školice .

• Za svu djecu koja vole svemir i zvijezde, bit će super tepih s motivima svemira.

• Je li vaša djevojčica još uvijek prerušena u Annu iliElsu? Tepih Ice Kingdom je pravi odabir za nju.

• Na zelenom tepihu igrat će nogomet s tatom.

• Ugodnih boja, dovoljno velik i . Prekrasan tepih s gradskim motivom krasit će sobe vaših školaraca.

• Možda u sobi vaših mališana bolje odgovara okrugli tepih? Ovaj simpatični tepih bi vam se mogao svidjeti.

Koji tepih će najbolje odgovarati vašim mališanima? Ako vas naše ideje inspiriraju, označite nas na fotografijama na Instagramu!