Ova web stranica koristi kolačiće. Više informacija o korištenju, primjeni i odobravanju datoteka možete pronaći ovdje

ok
Menu
30 Kn za vasRegistracijaPrijava30 Kn za vasKošarica
PočetnaPočetnaInspiracija

Kako ukrasiti balkone, vrtove i ulazna vrata za blagdane

Prije nekoliko godina samo smo u američkim filmovima vidjeli kuće i vrtove prekrivene božićnim lampicama. No, s vremenom su vanjski božićni ukrasi našli put i do nas.

Ako ste i ove godine odlučili ukrasiti svoj ulaz, vrt ili balkon, inspirirajte se božićno uređenom terasom poljske influencerice Mojdommojemiejsce.

Kako ukrasiti ulazna vrata

Božićni vijenac za vrata

Do prije nekoliko godina božićni vijenci na vratima bili su iznimka. Danas gotovo da ne možete pronaći neokićena vrata. Možete napraviti vijenac od prirodnih materijala ili kupiti umjetni, koji je praktičniji jer iglice ne ispadaju i možete ga koristiti i naredne godine.

Otirač

Otirač je stvar koja vas pozdravlja svaki put kada odlazite. A kada se vratite kući, to je prvo što vidite. Odaberite otirač s božićnim motivima, koji će izmamiti osmijeh na vaše i lice vaših posjetitelja.

Prirodni ukrasi za tegle

Ako imate malo prostora ispred svojih vrata, iskoristite ga za božićne ukrase u teglama. Možete koristiti brezove grančice, grane ili u njih posaditi maleno stablo.

Lampice

Lampice će vašoj kući dati svečani izgled. Njima možete ukrasiti grančice u loncu, vijenac ili girlandu koju možete postaviti iznad vrata.

Kako ukrasiti vrt

Osvijetlite drveće

Imate li u svom vrtu listopadna stabla? Upotrijebite vanjske lampice i omotajte debla i grane pojedinih stabala. Crnogorice su idealne jer se osim božićnim lampicama mogu okititi i klasičnim ukrasima, pa tako uz ono u dnevnom boravku, možete napraviti još jedno božićno drvce u svom vrtu. Svakako provjerite jesu li lampice dovoljno dugačke.

Kako urediti balkon i terasu

Osvijetljene girlande

Vrlo jednostavan božićni ukras za vašu terasu ili balkon je osvijetljena girlanda. Dovoljno je napraviti dugi vijenac od grana stabla crnogorice, pričvrstiti ga na ogradu i preko njega pričvrstiti božićne lampice. Također, možete koristiti umjetni vijenac koji će trajati godinama.

Dekoracija u teglama za cvijeće

Ako na ogradi imate tegle u koje u proljeće sadite geranije, možete ih koristiti za božićne ukrase. Zabodite grane crnogorice u tegle i dobro pričvrstite božićne kuglice na njih. Možete koristiti i druge božićne ukrase poput anđelčića, zvjezdica ili snježnih pahuljica.

Lanterne i lampice

Za ugodan božićni ugođaj na vašem balkonu ili terasi, postavite lampice na strop. Ali, nemojte pretjerivati ​​sa svjetlima. Dovoljno je osvijetliti samo jedan dio balkona. Ako se odlučite postaviti girlandu ili vijenac s lampicama, nemojte dodavati druga svjetla. Prostor možete upotpuniti i lanternom, koja je savršena za zimsku sezonu.

Tekstil i ukrasi

Ne zaboravite dizajnerske božićne ukrase i tekstile u obliku raznih prekrivača, deka i jastuka, kako bi ugođaj na vašoj terasi ili balkonu bio pravi božićni. A ako želite neko vrijeme sjediti vani, odlično će vas zagrijati.