Želite živjeti po svom? Inspirirajte se →
Sve za kupaonicu do 15% jeftinije | Uštedite već danas →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Kuća s daškom vintage stila

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

Janina životna priča puna je iskušenja. Cijeli je život s ljubavlju pomagala bližnjima pa je došlo vrijeme da i ona dobije nešto zauzvrat.
Inspirirajte se transformacijom koju su osmislile i pretvorile u djelo dizajnerice interijera Jaroslava Hajkova i Hana Šmejkalova.

Moderan interijer s daškom rustikalnog

Jana je polako počela obnavljati svoju staru kuću. Počela je s dnevnim boravkom koji su joj prijatelji pomogli transformirati. Ali većina stvari je ostala stara i postupno propadala.

Zato se nadala da će joj dizajneri pomoći da osmisli elegantan i ugodan interijer. Dakle, ne samo dnevni boravak i kuhinja, već i spavaća soba i hodnik su doživjeli značajne promjene.

Cilj je bio stvoriti moderan interijer s daškom rustikalnog stila.

Bakrene i neutralne nijanse

Bakrena boja postala je glavna poveznica cijelog interijera. Najveća i najdominantnija je zidna boja dnevne sobe. Njime su dizajneri postavili temelje paleti boja koju su nadopunili neutralnim i zagasitim bojama.

Kako bi interijeru dali dojam prozračnosti, dizajneri su zadržali namještaj jednostavnim i suptilnim. Zato su odabrali stolice, fotelju i stalak na metalnoj podlozi. Za komode, stolove ili police za knjige išlo se na svijetli drveni dekor.

Budući da je kauč zauzimao većinu prostora u dnevnoj sobi, odabrali su kauč na razvlačenje u svijetlo sivoj nijansi. Pruža i prostor za pohranu i udobno mjesto za odmor.

Konačno, prostor su učinili toplim i udobnijim s okruglim tepihom i nekoliko jastuka ciglaste boje.

Dnevni boravak prije transformacije

Dnevni boravak nakon transformacije

Kuhinja s daškom vintage stila

Kuhinja je tražila veliku transformaciju. Do sada nije bilo ni vode ni kanalizacije. Zadatak dizajnera stoga je bio zamijeniti postojeći pult i stvoriti praktičan i estetski prostor za kuhanje.

A budući da je bakar poveznica ovog interijera, dizajneri su ga ovdje ugradili u dizajn slavine,kuhala za vodu , luster i zidni sat.

Još jedan upečatljiv element kuhinje bile su pločice u vintage stilu, koje su uskladili s minimalističkim kuhinjskim elementima u sivoj boji.

Nova vinilna podna obloga u boji sivog hrasta, koja se slaže s drvenom radnom pločom i policama uz kuhinjske elemente, također je pridonijela jedinstvenom izgledu.

Kuhinja prije transformacije

Kuhinja nakon transformacije

Elegantna spavaća soba i hodnik

Spavaću sobu dizajneri su odjenuli uglavnom u sivu boju, no ni ovdje nisu zaobišli bakrene detalje u obliku lampe i dvije apstraktne slike koje su nastale nakon bojanja dnevne sobe.

Kako bi interijeru dali topli dojam, dodali su fotelju od umjetne kože u boji konjaka, narančaste jastuke i okrugli tigrasti tepih.

I u ovom slučaju odabrali su namještaj bez ukrasa - krevet sa sivim tapeciranim uzglavljem, metalni stol za odlaganje i komodu u kombinaciji bijelog i svijetlog drveta. Veliko ogledalo je pak stvorilo mali ženski kutak za uljepšavanje.

Dizajneri su uspjeli transformirati stari dom u čisto, moderno i elegantno mjesto za život gospođe Jane koja zbog svoje velikodušnosti to i zaslužuje.

Kreatori preobrazbe

Za transformaciju ovog interijera zaslužne su dizajnerice Jaroslava Hájková i Hana Šmejkalová.