Proljetni popust -15% uz kod TRAVANJ15 | Uštedite već danas →
Mid Season Sale | Uštedite do 50% →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Minimalistički interijer u prirodnim tonovima

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

Nakon pet godina braka Jana se našla sama s kćeri Terezom i sinom Honzom. Zahvaljujući velikoj odlučnosti i trudu uspjela je krenuti ispočetka. Jana je ostala podrška svojim najmilijima i uvijek im se trudila pomoći.

Inspirirajte se transformacijom stana koju su napravile dizajnerice Jaroslava Hájková i Hana Šmejkalová.

Bezvremenski stil u prirodnim tonovima

Supružnici su prvotno zajedno počeli renovirati kuću, no rekonstrukcija interijera nikada nije obavljena. Bile su potrebne značajnije obnove. Kupaonica je bila već prilično zastarjela, a prizemlje je opremljeno uglavnom rabljenim namještajem.

Jana se stoga nadala da će joj dizajneri pomoći stvoriti čist i prozračan prostor.

Njihov zadatak bio je osmisliti jednostavan, minimalistički, gotovo bezvremenski dizajn u prirodnim bojama i motivima.

Minimalistički životni prostor

Renoviranje se uglavnom odnosilo na kuhinju, dnevni boravak i blagovaonicu. Kako bi otvorili i prozračili prostor, dizajneri su dali srušiti i jedan zid.

Moderan karakter kuhinji uglavnom daje bijela i svijetla linija drva, koja ima minimalistički izgled zahvaljujući odsustvu gornjih vrata.

Središnji motiv dnevne sobe bila je fototapeta s temom prirode, uokvirena modulom letvica u drvenom dekoru. Dizajneri su prirodni stil upotpunili pletenim ukrasima, rasvjetom i tabureima od ratana. Zelena boja tako je prožeta cijelim interijerom ne samo zahvaljujući motivu fotografije, već i živom bilju.

Najveći element je kauč koji se svojom bojom uklapa u cijeli koncept. Budući da se radi o varijabilnoj garnituri za sjedenje, nudi niz mogućnosti pozicioniranja.

Prostor prije transformacije

Prostor nakon transformacije

Radna soba u potkrovlju s mint zidovima

U jednoj od soba u potkrovlju dizajnirana je udobna radna soba. Kao osnovu odabrali su većinu namještaja u bijeloj boji koja je osigurala dovoljno svjetline u prostoru. To su nadopunili osvježavajućom mint bojom koju su upotrijebili na dva suprotna zida ispod kosih zidova.

Na nekoliko četvornih metara uspjeli su ugurati prostrani radni stol i kutak za čitanje koji čine visoka polica za knjige i sklopivi stolac.

Ukrasi, tepisi od ratana i lampe doprinijeli su stvaranju opuštajućeg mjesta za rad i odmor.

Crno-bijela elegancija za kupaonicu

Transformacija je uključivala zamjenu okvira vrata, koji su upotpunjeni bijelim mat vratima s crnom ručkom. U kupaonicu su dodali nekoliko crnih dodataka. Na primjer, crna klupa je praktičan i elegantan dodatak.

Kupaonica s pripadajućim WC-om također je kompletno renovirana. Dizajneri su se odlučili za popločane podove sa sivim kamenim pločicama, koje su uskladili s crnim umivaonikom i crnom perilicom rublja. Zatim su uklonili tuš kabinu iz kupaonice dajući prostor za izgradnju potpuno funkcionalnog prostora.

Dizajneri su tako 100% uspjeli u svom cilju: stvoriti bezvremenski, minimalistički i prozračan prostor koji će ponovno osvježiti obitelj i izmamiti im osmijeh na lice svaki put kad se vrate kući.

Hodnik s kupaonicom prije transformacije

Hodnik s kupaonicom nakon transformacije

Kreatori preobrazbe

Za transformaciju ovog interijera zaslužne su dizajnerice Jaroslava Hájková i Hana Šmejkalová.