15% na krevete uz kod LAKUNOC15*Ne odnosi se na već snižene i određene odabrane proizvode.

15% na krevete uz kod LAKUNOC15*Ne odnosi se na već snižene i određene odabrane proizvode.

5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Obiteljski piknik za vikend? Pomažemo vam u organizaciji!

Želite li zabaviti svoju djecu, a pritom sebi priuštiti zasluženo opuštanje? Organizirajte piknik bez napora. Sve što trebate učiniti je napuniti košaricu raznim namirnicama i potrepštinama, upotpuniti je potrebnim posuđem i rekvizitima i spakirati društvene igre koje najviše volite. Zajedno s Rikiki magazinom donosimo vam praktične savjete zahvaljujući kojima ćete uživati ​​u bezbrižnom izležavanju okruženi prirodom.

Pripremite ukusne zalogajčiće

Pravi izbor hrane temelj je uspjeha svakog piknika. Izaberite namirnice koje ne propadaju brzo – razna peciva, slatka ili slana. Možete ispeći npr. proljetne kolače i iznenadite originalnim desertom. Ne možete pogriješiti ni s klasičnom tortom ili muffinima. Samo dodajte svoja omiljena pića i zabava vani može početi.

Poslužite tako da bude ekološki prihvatljivo

Konzumiranje hrane u prirodi zahtijeva prilagodbu okolišu. Većina košara za piknik uključuje pribor za jelo i tanjure u svoju opremu. Međutim, možete posegnuti za raznim posuđem, posebno je praktično drveno posuđe i pladnjevi koje nećete lako oštetiti tijekom transporta, a i najbolje se ističe u vanjskom okruženju. Jednokratno posuđe od prirodnih materijala je vrlo praktičan izbor za mlađu djecu - ne morate brinuti da će nešto razbiti tijekom igre i izbjeći ćete moguće ozljede.

Kako čuvati hranu

Kutije za hranu veliki su pomagač koji će itekako olakšati transport i organizaciju hrane. Dulje čuvaju hranu da bude svježa, u željenoj kvaliteti, a zahvaljujući pretincima u njima možete i odvojiti pojedine sastojke.
Ubrusi od tkanine ili krpe od pčelinjeg voska savršeno će vam poslužiti za zaštitu hrane od nametljivih insekata. Njima možete prekriti pojedinačne namirnice, što također sprječava njihovo sušenje na zraku. Prednost je što ih možete ponovno upotrijebiti na drugim piknicima i putovanjima.

Neka vam bude udobno

Otkrijte prikladno mjesto za vas, koje će vam pružiti osjećaj udobnosti i mira. Nije važno hoćete li deku za piknik smjestiti ispod drveta, na livadi ili uz jezero. Prije svega, pobrinite se da okolina u vama budi pozitivne emocije. Osjetite boje oko sebe, udahnite miris cvijeća, osjetite dodir sunčevih zraka – potpuno se opustite.

Ako prije piknika skuhate omiljenu kavu ili čaj svakako ih ponesite u termosicama kako bi zadržali ugodnu temperaturu za piće, a i kako biste se osjećali potpuno bezbrižno. Djeci će biti još ugodnije ako ponesete koji vanjski jastuk, na kojem mogu malo odmoriti i predahnuti od igranja na svježem zraku.

Igre

Znate to – uživate ne radeći ništa, ali vaša djeca neće dugo sjediti na jednom mjestu bez zanimljive aktivnosti. Kakvu distrakciju smisliti za njih da se aktivno angažiraju?

Odgovor bi mogle biti društvene igre koje će otjerati svaku dosadu. Pouzdajte se u stare dobre memorijske kartice ili na društvene igre s figuricama, gdje može više sudionika igrati, čineći zabavu interaktivnijom. Spakirajte sa sobom više društvenih igara za djecu, kako bi djeca imala širi izbor aktivnosti prema svom trenutnom raspoloženju.

Kako bi bilo da kasnije uzmete pletenu košaricu i odete prošetati s djecom i brati livadsko cvijeće? Naučit će ih prepoznati nekoliko različitih biljnih vrsta, zatim ih možete zajedno sušiti i ostat će vam kao uspomena na lijepe trenutke.

Savjet: tijekom šetnje okolicom možete prikupiti razne prirodne materijale za izradu proljetnih ukrasa.

Tražite li više proizvoda za ugodne odlaske u prirodu?