Ova web stranica koristi kolačiće. Više informacija o korištenju, primjeni i odobravanju datoteka možete pronaći ovdje

ok
Menu
80 Kn za vasRegistracijaPrijava80 Kn za vasKošarica
PočetnaPočetnaInspiracija

Pikniku u kući, ako vani nije lijepo vrijeme

Sezona roštiljanja i lijepo vrijeme pozivaju nas na boravak na otvorenom. Ali što učiniti kada nam kiša ili vjetar zakompliciraju planove za vikend? Greta, poznata na Instagramu kao De mâncare, nudi nam 3 ideje za jela koja možete poslužiti na pikniku bilo doma na tepihu ili u krevetu, kao i vani na zelenoj livadi.

Ovisi o vremenu ili vašem raspoloženju gdje ćete ih poslužiti, ali uvijek ćete uživati ​​u njihovom predivnom okusu.

Galeta sa šljivama i borovnicama

Sastojci:

• 500 g brašna;
• 80 g maslaca;
• 1 jaje
• 80 ml jogurta;
• 5 žlica smeđeg šećera;
• 6 velikih šljiva;
• 100 g borovnica;
• šaka mljevenih orašastih plodova.

Priprema:

1. Zamijesite mekano tijesto od brašna, maslaca, jogurta, šećera i jaja dok ne dobije mekanu, neljepljivu teksturu.
2. Dobiveno tijesto razvlači se u okruglom nepravilnom obliku, dok se ne dobije tijesto debljine oko 3-5 mm.
3. Na komad tijesta stavite narezano, svježe ili smrznuto voće. Narezala sam šljive i stavila ih u krug na površinu tijesta, a po vrhu posipala borovnicama. Ne zaboravite ostaviti slobodno oko 3-4 cm od ruba tijesta jer ćete taj rub podići i saviti preko voća.
4. Po voću pospite nasjeckane orahe. Koristite drobilice za orašaste plodove kako biste ih lakše razbili!
5. Stavite na lim obložen papirom za pečenje ili na silikonske folije za pečenje i pecite na 180°C 40-45 minuta, dok ne porumeni.
6. Pospite šećerom u prahu i poslužite toplo uz kuglicu sladoleda ili hladno uz šalicu toplog čaja.

Razni tostovi

Sastojci:
• 9 kriški kruha/tosta;
• maslac od kikirikija;
• krem ​​sir;
• čokoladni namaz;
• bobičasto voće, jabuke i banane;
• zobene pahuljice (granola ili muesli);
• šunka;
• rotkvice;
• orasi i bademi;
• šarene jestive dekoracije

Priprema:

1. Kruh tostirajte s kapljicom maslinovog ulja ili komadićem maslaca u pećnici na 180°C 6-7 minuta, dok ne postane hrskav i lagano porumeni. Ali možete koristiti i toster ako želite ubrzati postupak.
2. Odaberite svoje omiljene namaze i namažite ih na kriške tosta, ja sam odabrala maslac od kikirikija, krem ​​sir i čokoladni namaz.
3. Dodajte svoje omiljene namirnice. Koristila sam:
- jabuke, bobičasto voće i zobene pahuljice za tostove s maslacem od kikirikija;
- pršut, rotkvice, orahe i bademe za tostove s kremastim sirom;
- šareni jestivi posip, banane i bademe za tostove s čokoladnim namazom;

Poslužite uz šalicu omiljene kave.

Krumpirići s parmezanom i peršinom

Sastojci:

• 6 krumpira srednje veličine;
• 2 l vode;
• 2 žlice soli;
• 3 žličice suhog peršina

• 100 g parmezana

Priprema:

1. Krumpire operite i ogulite te narežite na 6 ploški.
2. Zatim ih stavite u lonac sa slanom vodom (1 žlica soli na 1 litru vode) na sat vremena, tako će izvući točno onoliko soli koliko im treba za najukusniji okus i hrskavu koricu.
3. Zatim ih prebacite na pleh za pečenje obložen papirom za pečenje, pospite suhim peršinom i pecite oko 45 minuta na 200°C.
4. Kad su krumpiri skoro gotovi, izvadite ih iz pećnice i pospite naribanim parmezanom, ostavite u zagrijanoj pećnici još 10 minuta.

Uživate li u pečenju kolača i volite eksperimentirati s brzim i ukusnim receptima? Kliknite za više inspiracije!