15% na krevete uz kod LAKUNOC15*Ne odnosi se na već snižene i određene odabrane proizvode.

15% na krevete uz kod LAKUNOC15*Ne odnosi se na već snižene i određene odabrane proizvode.

5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Savjetujemo vas kako odabrati tepih za blagovaonicu

Smatrate da su tepisi u kuhinji i blagovaonici nepraktični? Ne, ne brinite, ni tamo ih se ne morate odreći. Upravo suprotno. Ne samo da će prostoriju učiniti ugodnijom i udobnijom, ako odaberete prave materijale, nećete morati brinuti o održavanju. Zato, samo hrabro!

Nadahnite se našim savjetima i idejama te odaberite kuhinjske staze ili tepihe za blagovaonicu koji će vam savršeno odgovarati.

Pri odabiru kuhinjske staze vodite se vlaknima

Kuhinjski tepisi su pod većim opterećenjem, stoga je njihova trajnost prioritet prilikom odabira - a to jamče tepisi s vlaknima visoke gustoće i niskog tkanja Također, razmislite o svojoj sigurnosti i birajte tepih s protukliznom podlogom ili upotrijebite posebnu podlogu koja će držati tepih na mjestu.

Oblik prilagođen kuhinjskim elementima

Dok će uska staza biti prikladnija blok kuhinje, za kuhinje L oblika, prikladniji su malo širi tepisi. Međutim, prilikom odabira pazite da držite dovoljno udaljenosti od kuhinjskog elementa te da tepih bude postavljen simetrično.

Uskladite tepih za blagovaonicu s namještajem

Tražite li upečatljiv tepih, boju prilagodite ostalom namještaju. Provjereni trik je iskoristiti jednu od prevladavajućih nijansi u interijeru na tepihu ili stazi. Ovo će ujediniti prostoriju. Monokromatska schema boja također može biti impresivna. U tom slučaju su namještaj u blagavaonici i tepih u nekoliko tonova iste boje.

Tepih s uzorkom skriva mrlje

Tamni i šareni tepisi na kojima se gotovo ne vide mrlja praktičniji su za blagovaonice i kuhinje. Na primjer, tamnocrveni orijentalni tkani tepih će minimalističku kuhinju učiniti zanimljivijom. Modernoj kuhinji će odgovarati sivi tepih s geometrijskim uzorkom.

Okrugli tepih omekšava prostoriju

Okrugli tepih u kuhinji izgledat će dražesno i pomoći u omekšavanju interijera u kojem dominira namještaj s oštrim rubovima. Možete posegnuti za onim od jute, konoplje ili morske trave. Igra s kontrastima pomoći će vam da ostavite najbolji dojam - svijetli komad izgledat će atraktivno na tamnom podu i obrnuto.

Ograničite blagovaonicu

Ako tepih namjeravate postaviti ispod stola, imajte na umu prostor za odmicanje stolica. To bi trebalo biti najmanje 60 centimetara od stola, sa svake strane. Da biste dobili ideju, možete ljepljivom trakom označiti željene dimenzije na podu.

Jeste li još uvijek u potrazi za savršenim tepihom? Inspirirajte se našom ponudom!