Španjolska idila u vašem domu

-

Toreadori s crvenim ogrtačima i bikovi; vitezovi u oklopu koji se bore s vjetrenjačama; komode i ormari - naizgled nespojivo, ali sve su te stvari u biti španjolske, samo na različite načine.

Španjolska je zemlja koja je kroz povijest bila pravi lonac u kojem su se neprestano miješale mnoge kulture, bilo da govorimo o utjecajima srednjovjekovnih Maura, kolonijalne kulture doba koje je počelo putovanjima Kristofora Kolumba ili umjetničkoj renesansi ranog dvadesetog stoljeća.

Dom uređen u španjolskom stilu zato će uključivati ​​nekoliko od svih ovih elemenata, koji će biti intenzivan poput Sangrie, živ kao Valencija, egzotičan kao Palma De Mallorca i osvajat će srca baš kao što su osvajači osvajali teritorije. Ovog ljeta "plešite" uz ritmove flamenca s Bonami proizvodima i pretvorite svoj dom u raj!

„Mi casa es tu casa”

"Moja kuća je tvoja kuća" - kao prijevod tradicionalne španjolske izreke "Mi casa es tu casa" predstavlja glavnu poruku svakog dnevnog boravka uređenog u španjolskom stilu. Otvoreno i opušteno; uz korištenje i dekor od brojnih prirodnih materijala gdje god je to moguće (bilo drvo, keramika ili prava koža), ili veliki broj udobnih stolica i fotelja, nadopunjenih izdašnim kaučem.

Na tepihu ne smije nedostajati dekor sa specifičnim uzorcima ili neka reprodukcija djela Pabla Picassa.

Španjolska kuhinja

Uobičajeno se kaže da španjolska kuhinja zadovoljava i najzahtjevnije ukuse na svijetu. Uostalom, "la cocina española" je poznata po svojim prepoznatljivim okusima, savršenom okusu, intenzivnim bojama i stoljetnim receptima.

Španjolska hrana je mnogo više od običnog obroka. To je ustvari izvor ponosa za španjolski narod, način života i neophodan identitet zemlje.

Raznolikost i bogatstvo španjolske kuhinje također odražava povijest zemlje i njezin složeni mozaik kultura.

Glavna značajka španjolskog kuhinjskog dekora je keramika u bogatim bojama: tanjuri, pribor za jelo, zdjele, šalice i još mnogo toga. Velike zdjele jarkih boja važni su elementi koji šire dobro raspoloženje unutar kuhinje.

Jeste li znali da...

Valencia privlači milijune posjetitelja svake godine? Njen povlašteni položaj na predivnoj plaži i lijepo vrijeme na Sredozemnom moru čine ju trećim najvećim gradom u Španjolskoj sa savršenom turističkom atrakcijom.

Kada pomislimo na ovu lokaciju, zasigurno je prva stvar koja nam pada na pamet Paella. Ovo najpopularnije jelo u Španjolskoj dolazi upravo iz Valencije. Ljubitelji paelle mogu vam reći da ju je obavezno jesti samo tamo i nigdje drugdje. Savjetujemo vam još nešto: odvažite se "zgrabiti bika za rogove" i isprobajte svoj prvi recept za paellu.

Andaluzijski duh u spavaćoj sobi

Andaluzija predstavlja Španjolsku u njenom najtoplijem i najstrastvenijem obliku. Povijest i kultura urotile su se kako bi ostavile dubok trag na ovoj sušnoj zemlji gdje se srednjovjekovni dvorci drže strmih litica, a široke plaže obuhvaćaju obalu Atlantika i Mediterana.

Andaluzijski stil je zavodljiva mješavina rimskih, maurskih i španjolskih utjecaja, u kojem prevladava čista i hladna bijela u interakciji sa zemljanim i drvenim tonovima, ali i sa svježim plavim akcentima. Želite li sve ove značajke pretočiti u svoju spavaću sobu, dopustite da vas zavede atmosfera spavaćih soba u andaluzijskom stilu i pretvorite svoju u prostor koji odiše mediteranskom sofisticiranošću.

Inspirirajte se čarolijom drugih prekrasnih destinacija i pretvorite svoj dom u ljetnu oazu opuštanja!