ZIMSKA RASPRODAJA do -70% →Safe Buy → 365 dana za povrat | Besplatan povrat za sve | Povrat novca za 14 dana

ZIMSKA RASPRODAJA do -70% →Safe Buy → 365 dana za povrat | Besplatan povrat za sve | Povrat novca za 14 dana

Tanjuri

Filteri i sortiranja
Boja
Materijal
Tip tanjura
Na zalihi
Sniženje
Noviteti
Filteri i sortiranja
Prikazuje 48 od 186 proizvoda

Kako odabrati tanjure

Kaže se da jedemo i očima. Kako bi vaša hrana izgledala još ukusnije, birajte tanjure koji su ne samo praktični već i lijepi.

Ako niste sigurni u odabir, posegnite za bojom koja će odgovarati bojama u vašoj kuhinji i blagovaonici. Tanjure možete uskladiti i s priborom za jelo. Boje poput crvene, zlatne ili crne dobro će pristajati uz zlatni pribor za jelo. Srebrni pribor za jelo dobro će se složiti s bijelim, plavim ili sivim tanjurima. Lijepo će izgledati i ako tanjuri odgovaraju podmetačima za stol.

Setovi tanjura ili pojedinačni komadi?

U našoj ponudi pronaći ćete:
  • kvadratne i ovalne plitke tanjure,
  • duboki tanjuri za juhu,
  • desertne tanjure,
  • pladnjeve za posluživanje, od kojih su neki opremljeni i poklopcem..

SAVJET: Većinu tanjura možete koristiti i u mikrovalnoj pećnici. Ako vam je ova značajka ključna, u filteru odaberite "Instrukcije - prikladno za mikrovalnu pećnicu".

Opremate li kućanstvo ili mijenjate staro posuđe novim, dobro će vam doći cijeli setovi tanjura. Možete birati između luksuznih tanjura prikladnih za blagdane i klasičnih setova tanjura za svakodnevnu upotrebu.

Dobro je znati: Uobičajeni setovi obično imaju 18 komada (6 plitkih tanjura, 6 dubokih tanjura i 6 tanjura za desert). Posljednjih godina, međutim, prodaju se manji setovi – primjerice setovi od 4 plitka tanjura. Umjesto klasičnih tanjura za juhu, setovi često uključuju dublje zdjele.

 

Glineni, porculanski ili keramički tanjuri?

Kako bi odabrani komad ili set udovoljio vašim zahtjevima, dobro je fokusirati se i na materijal od kojeg su tanjuri izrađeni.

Porculanski tanjuri su elegantni, ali ujedno i svestrani. Otporni su na udarce i velike temperaturne razlike, peru se u perilici posuđa i prikladni su za korištenje u mikrovalnoj pećnici. Osim toga, zadovoljavaju stroge higijenske standarde, zahvaljujući tome što upijaju manje vode od keramike. Za porculanske tanjure tipični su različiti oslikani ili tiskani ukrasi.

Keramički tanjuri su nešto specifičniji. Snažni su, ali krhki. Karakterizira ih niska toplinska vodljivost. To znači da im je potrebno neko vrijeme da se zagriju, ali onda duže ostaju topli. Savršeno su otporni na brze promjene temperature i visoke temperature. Otporni su na vlagu, pa ne upijaju (ako su tretirani glazurom).

Glineni tanjuri su izdržljivi, lako se peru i dugo ostaju topli nakon zagrijavanja. Mogu izdržati visoke temperature i jednaku čvrstoću kao i porculan. Glineno posuđe je u osnovi nadograđena keramika s boljim svojstvima. Izuzetno elegantni i trendi. Dobar izbor ako vam ne smetaju veći troškovi za pojedinačne komade i setove tanjura.

Stakleni tanjuri su krhkiji od gore navedenih materijala. Međutim, to ovisi i o vrsti stakla. Na primjer, vatrostalno posuđe može izdržati vrlo niske i visoke temperature i prikladno je za perilice posuđa i mikrovalne pećnice.

Koje druge vrste tanjura imamo na Bonamiju?
  • Bambusovi i drveni tanjuri
  • Plastični tanjuri
  • Papirnati tanjuri - u kategoriji Jednokratno posuđe
  • Metalni tanjuri - tanjuri od nehrđajućeg čelika, lima i emajla

Dječji tanjuri s crtanim likovima već desetljećima pomažu nagovoriti naše mališane da jedu.. Međutim, u posljednje vrijeme ponuda se znatno proširila. Na Bonamiju možete kupiti tanjure s pregradama koji sprječavaju miješanje hrane, slatke i čvrste drvene tanjure, tanjure od porculana i keramike s motivima iz crtanih filmova ili silikonske tanjure za djecu otporne na klizanje i lomljenje.