10% popusta na sjedeće garniture uz kod SOFA10*Ne odnosi se na već snižene i određene odabrane proizvode.

10% popusta na sjedeće garniture uz kod SOFA10*Ne odnosi se na već snižene i određene odabrane proizvode.

Transformacija doma u rustikalnom stilu

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

Hana s kćerima Zdeničkom i Haničkom živi u maloj kući koja po svom rasporedu nije bila najprikladnija za tri žene, tj. djevojke različite dobi. Pomogli smo im da preurede kuću u kojoj će svaka od njih imati dovoljno mjesta za sebe, a uredili smo i prostoriju gdje će moći zajedno provoditi slobodno vrijeme.

Inspirirajte se transformacijom kuće koju su izvele dizajnerice Veronika Haroldová i Renata Pápai.

Dom za tri žene

U kući, koju je Hana naslijedila od bake, nalaze se četiri manje sobe i kuhinja. Prije useljenja, njezin brat i njegova supruga pomogli su Hani oko osnovnih popravaka. Ne samo da su se pobrinuli za novu elektroinstalaciju nego su i postavili pločice.

Interijer je ipak zahtijevao značajnije obnove. Hani su bile posebno važne sobe za njezine kćeri. Do sada su dijelile jednu sobu, što im nije bilo dobro s obzirom na razliku u godinama. Stoga se nadala da će joj dizajneri pomoći da preurede njihov dom na način da poštuje potrebe 13-godišnje Zdeničke i petogodišnje Haničke.

Kuhinja i dnevni boravak također su dobili zasluženi makeover, kao i hodnik. Dizajneri su tako osmislili tri nove prostorije pune boja u kojima će rado živjeti tri "djevojčice" različite dobi.

Dnevni boravak prije transformacije

Dnevni boravak nakon transformacije

Jednostavnost s rustikalnim stilom

Kako bi interijer izgledao koherentno, prvo je bilo potrebno ujednačiti podove u svim sobama. Dizajneri su odabrali dekor oraha, koji je odabran, između ostalog, i za ploče stolova te rasvjetu. Njihova je vizija bila stvoriti elegantan interijer s daškom sela, odnosno daškom rustikalnog stila.

Zatim su uskladili paletu boja dnevnog boravka i blagovaonice. Dok je dominantna bijela boja na zidovima i većim komadima namještaja vizualno povećala prostor, komplementarne smeđa i krem boje unijele su osjećaj sigurnosti i udobnosti.

Tapete sa sitnim uzorkom, stolice, komoda i TV stol dali su umjerenu dozu rustikalnog stila koji je karakterističan za susjednu kuhinju, odvojenu od dnevnog boravka kliznim vratima.

Osjećaj čistoće i prozračnosti

U kuhinji su dizajneri odabrali lagani pult u obliku slova "U" s radnom pločom u boji i uzorku hrastovine. I u ovom je slučaju bijela boja doprinijela osvjetljavanju interijera, što je i prostoru dalo osjećaj čistoće i prozračnosti.

Suptilno izrezbarena vrata, elegantne podne pločice i zelenkaste tapete na zidu oko prozora ponovno su dali kuhinji seoski ugođaj.

Izbor suptilnih modernih uređaja također je pridonio skladnosti interijera.

Kuhinja prije transformacije

Kuhinja nakon transformacije

Spavaća soba za mladu damu

Dizajneri su starijoj kćeri ostvarili san o vlastitoj sobi koju su stvorili od spremišta. U svega nekoliko četvornih metara uspjeli su uklopiti lijepi krevet za djevojku, komodu, uključujući i kozmetički kutak s tabureom. Veliko ogledalo pomoglo je vizualno povećati prostoriju.

Mjesto koje najviše privlači pažnju je krevet. Odgovarajući položaj, puno jastuka i lepršavih zavjesa sa strane učinili su ga ne samo udobnim mjestom za spavanje, već i vrlo romantičnim kutkom koji pruža dosta privatnosti.

Dizajneri su uvažili i želju majke da zadrže fotografije svojih kćeri. Opskrbili su ih elegantnim okvirima i od njih napravili kolaž koji krasi zid iznad komode.

Ostava prije transformacije

Soba za djevojku nakon transformacije

Hodnik prije transformacije

Hodnik nakon transformacije

Ružičasto carstvo

Dizajneri su veliku pažnju posvetili i sobici petogodišnje Haničke. Njihovim dizajnom pretvorena je u simpatično ružičasto carstvo.

Na širem zidu prvo su dali napraviti kućice od MDF-a koje zahvaljujući led rasvjeti dočaravaju pravi mali grad na mjesečini.

Također su odvojili prostor s krevetom na kat, šarenim tepihom i nizom skladišnih prostora sa svjetlosnom zavjesom, dijeleći prostor za igru i opuštanje od prostora dizajniranog za koncentraciju i učenje. Unutar prostora za učenje postavili su stolac s kotačićima i radni stol sa stolnom lampom.

Dječja soba prije transformacije

Dječja soba nakon transformacije

Kreatorice transformacije

Za transformaciju ovog interijera zaslužne su dizajnerice Veronika Haroldová i Renata Pápai.