10% popusta na sjedeće garniture uz kod SOFA10*Ne odnosi se na već snižene i određene odabrane proizvode.

10% popusta na sjedeće garniture uz kod SOFA10*Ne odnosi se na već snižene i određene odabrane proizvode.

Transformacija doma u skandinavskom stilu

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

Lenka i Martin upoznali su se tijekom turbolentnog vremena u svojim životima, ali brzo su se zaljubili su se i nakon nekog vremena zasnovali obitelj.

Međutim, njihovoj kćeri je ubrzo nakon rođenja dijagnosticirana rijetku bolest. Iako prognoze nisu zvučale optimistično, Verunka je zahvaljujući brizi svojih najbližih već proslavila četvrti rođendan. Prilagodba stana Verunkinim potrebama jako je pripomogla svakodnevnom životu obitelji.

Inspirirajte se preobrazbom stana koju su učinili dizajneri Lucie Volfová i Jakub Jakub Jakubec.

Prostor pristupačan za invalidska kolica

Kad se par uselio u svoj trenutni stan, nisu mislili da će ga trebati prilagoditi potrebama njihove kćeri. Najveća komplikacija su im bila uska vrata i različite visine poda. To otežava kretanje invalidskim kolicima.

Stoga su se nadali da će im dizajneri pomoći da dizajniraju stan koji nije samo udoban i praktičan, nego što je najvažnije i pristupačan.

Zato su ne samo dnevni boravak s pripadajućom kuhinjom, već i hodnik te dječja soba doživjeli značajne preobrazbe.

Kombinacija novog i starog

U kreiranju životnog prostora, dizajneri su slijedili osnovnu paletu boja bijele i krem boje, nadopunjenu umirujućom svijetloplavom.

Prvo su ujedinili interijer paletom svijetlih boja, posvijetlivši ga i učinivši ga prozračnim. Potom su sobu opremili namještajem u skandinavskom stilu, foteljom i dodali renovirani retro stolić.

Čak je i smještaj bež kutne garniture bio promišljen. Ne samo da pruža dovoljno prostora za opuštanje, već i bez napora dijeli dnevni boravak od blagovaonice. Za ugodan osjećaj pobrinuli su se ukrasi, jastuci te tepih s grafičkim uzorkom. Osim toga, dizajnerica Lucie prostor je začinila slikom koju je naslikala za par.

Elegantnom dojmu značajno su pridonijeli i dugi zastori i lusteri u zlatnoj boji.

Dnevni boravak prije transformacije

Dnevni boravak nakon transformacije

Spoj s blagovaonicom

U kuhinji su dizajneri postigli prostraniji ugođaj ne samo premještanjem blagovaonice u dnevnu sobu, već i širenjem prolaza i stvaranjem jedinstvenog poda.

Odabrali su bež kuhinjske elemente u kombinaciji s drvenim dekorom, nastojeći iskoristiti prostor sve do stropa. Zatim su upotrijebili aparate ugrađene u kuhinjske jedinice i jednostavnu opremu kako bi prostoru dali retro dojam.

Kutak je iskorišten za postavljanje barskog stola s rustikalnim stolcem. Ali za veće okupljanje, obitelj će cijeniti blagovaonski stol na minimalističkoj podlozi oko kojeg su dizajneri rasporedili kvartet stolaca. Bijelo-tirkizno posuđe pridonijelo je jedinstvenom dojmu.

Kuhinja prije transformacije

Kuhinja nakon transformacije

Kraljevstvo u pastelnim tonovima

Dizajneri su dječju sobu pretvorili u ugodnu sobu s velikim ormarom i povišenim krevetom kako bi Verunka mogla njima lakše rukovati.

Dok su se za namještaj odlučili za bijelu boju, u ostatku sobe uglavnom su koristili pastelno ružičastu i tirkiznu. Za dozu slatkoće su se pobrinuli ukrasni jastučići i vreća za sjedenje.

Ni hodnik nije mogao proći bez preuređenja. Osim što su zamijenili vrata i obojili zidove u bijelo, dizajneri su dodali jednostavan ormarić za cipele i mali kauč. Prostor je dobio profinjenu notu sa sivim tapetama, ogledalom s rubom u zlatnoj boji i jednostavnom vješalicom za kapute.

Zahvaljujući entuzijazmu dvoje dizajnera, stan je na kraju pretvoren u mjesto gdje obitelj može dobro živjeti i brinuti jedni o drugima.

Kreatori preobrazbe

Za transformaciju ovog interijera zaslužni su dizajneri Lucie Volfová i Jakub Jakubec.