Do -20% na proizvode skandinavskom stilu | Uštedite već danas →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Transformacija stana s daškom industrijskog stila

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

Jaromír i Libuška su se upoznali preko Interneta i samo jedan posjet bio je dovoljan da ostanu zajedno živjeti pod istim krovom. Vjerovali su da že zajedno ostarjeti, ali nažalost, Jaromir je tragično preminuo te je Libuška ostala sama u obnovi kuće.

Međutim, prije toga su upoznali i dizajnerski par Zuzku i Viktora, kojima su prenijeli svoje ideje za novi dom i započete radove na obnovi kuće.

Inspirirajte se transformacijom prizemlja koju su učinili dizajneri Zuzana Schubertová i Viktor Čikoš.

Otvoren i prozračan prostor

U kući u kojoj je Libuška odrasla i provela život, ona i Jaromír uselili su na prvi kat i odlučili izgraditi dom za umirovljenike bez prepreka u prizemlju, a gornji kat prepustili Libuškinoj kćeri. Međutim, uspjeli su pripremiti samo grubu konstrukciju donjeg dijela.

Dizajneri su tako odali počast Jaromiru držeći se upravo njegove ideje o rasporedu i dizajnu.

Ovo je trebalo stvoriti interijer s elemntima industrijskog stila i detaljima u crnoj boji.

Prostor s daškom industrijskog stila

Paleta boja crne, sive i bijele, koju su dizajneri kombinirali sa svijetlim drvom, metalnim elementima i kamenim oblogama, postala je poveznica cijelog prizemlja. Time su postavljeni temelji za interijer s daškom industrijskog stila.

Kako interijer ne bi djelovao dosadno, osvježili su ga jarko žutom sofom koja se lako pretvara u udoban bračni krevet. Radi lakšeg rukovanja, dizajneri su se oslonili na komplet minimalističkih stolića za kavu u crnoj boji.

Bijeli ormari i komoda s ručkama od umjetne kože nude mnogo prostora za pohranu. Jastuci i nove metalne vaze doprinose ugodnom osjećaju.

Prizemlje prije transformacije

Prizemlje nakon transformacije

Ljepota skrivena u jednostavnosti

I u slučaju kuhinjskog dijela dizajneri su zadržali cjelovitost prostora. Crno-bijela linija u kombinaciji sa svijetlim drvenim paravanom djeluje vrlo moderno i čisto, čemu pridonose i ugradbeni aparati.

Postavljanjem sjedećih garnitura uz kameni zid ponovno su suptilno odvojili kuhinju od dnevnog boravka. I ovdje su preferirali jednostavnost. Za stolice i stol odlučili su se za elegantan oblik, klasični skandinavski dizajn i kombinaciju bijelog i svijetlog drva.

Pobrinuli su se i za odabir odgovarajuće rasvjete pa su izabrali nekoliko stropnih svjetiljki i zanimljiv luster iznad blagovaonskog stola.

Crna boja kao povezujući element

Crna boja postala je glavna tema i za novu kupaonicu. Osim na sanitarijama, dizajneri su ga upotrijebili na nekoliko dodataka - stalku za ručnike, dispenzerima i osvijetljenom ogledalu.

Sve su to nadopunili pločicama i oblogama od sivog betona, savršeno ispunjavajući koncept sveukupne transformacije.

Industrijski stil istaknuli su i metalni detalji na kliznim vratima te stalak za odjeću smješten u ulaznom dijelu prizemlja.

Kupaonica s hodnikom prije transformacije

Kupaonica s hodnikom nakon transformacije

Kreatori transformacije

Za transformaciju ovog interijera zaslužni su dizajneri Zuzana Schubertová i Viktor Čikoš.