15% na krevete uz kod LAKUNOC15*Ne odnosi se na već snižene i određene odabrane proizvode.

15% na krevete uz kod LAKUNOC15*Ne odnosi se na već snižene i određene odabrane proizvode.

5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Transformacija stoljetne kuće u elegantan dom

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

Priča o Anni i Tomasu počela je prije mnogo godina. Upoznali su se, zaljubili i odlučili zasnovati obitelj. Kupili su malu kuću u blizini šume i radovali se zajedničkoj budućnosti.

No šest mjeseci nakon rođenja njihove kćeri, liječnici su malenoj Anni dijagnosticirali rijetku bolest zbog koje je trebala maksimalnu njegu. Stoga će prilagođavanje kuće Anninim potrebama uvelike pomoći obitelji.

Inspirirajte se transformacijom kuće koju su izveli Andrea Hylmarová i Marek Povolný.

Pristupačnost na prvom mjestu

Kada je par kupio renoviranu kuću s gotovo stoljetnom poviješću, nisu predvidjeli da će je morati prilagoditi potrebama svoje kćeri. Visinske razlike u podovima svake sobe otežavaju Anni kretanje po kući u invalidskim kolicima ili pokretnoj stolici koju je Tomas napravio za nju.

Obitelj je to željela promijeniti. Zato su se nadali da će im dizajneri pomoći osmisliti interijer koji nije samo pristupačan za invalidska kolica, već i praktičan i udoban.

Zbog navedenih razloga hodnik, kupaonica i kuhinja povezana s dnevnim boravkom su doživjeli značajne promjene. Dizajneri su osmislili prostor kako bi olakšali život mlade obitelji teške sudbine, poštujući pritom atmosferu stare kuće.

Dnevni boravak prije transformacije

Dnevni boravak nakon transformacije

Elegantan i prozračan prostor

Dizajneri su odabrali bež kao dominantnu boju interijera, nadopunjenu bijelom bojom, pozlaćenim detaljima i svijetlim drvom. Kako su se držali čistih linija i minimalističkog dizajna pri odabiru namještaja, dodataka i rasvjete, prostorija djeluje prozračno i profinjeno.

Praktičnosti je doprinijelo i postavljanje TV komode u prostor, čime se odvaja dnevni dio od blagovaonice.

Budući da obitelj većinu vremena provodi u dnevnom boravku i blagovaonici, dizajneri su također smislili prostor za igru za Annu. Sklopiva kućica u kutu sobe može prikladno sakriti klupu i kutiju za njene igračke.

Moderna kuhinja s udobnom blagovaonicom

Dizajneri su također slijedili put umjerenosti u slučaju kuhinjskih ormarića. Stoga su se odlučili za kombinaciju sjajnih bež vrata, bijelih radnih ploča i ugradbenih aparata. Crno lakirane ručke i pametno dizajnirani prostori za pohranu također su pridonijeli modernom izgledu.

Budući da su dizajneri blagovaonicu smjestili ispred dnevne sobe, oko stola se moglo dodati više sjedećih mjesta. Bež tapeciranim stolcima, dodali su jednostavnu drvenu klupu s krznom, koja je cijeli prostor za sjedenje učinila ugodnim i toplim, dok se ujedno referirala na stoljetnu povijest kuće.

Duge bijele zavjese izrađene od laganog materijala također su doprinijele elegantnom i udobnom interijeru, osiguravajući privatnost obitelji, a istovremeno propuštajući dovoljno svjetla u prostoriju.

Kuhinja prije transformacije

Kuhinja nakon transformacije

Profinjena rješenja za pohranu

Sljedeći važan korak za dizajnere bilo je prilagođavanje kupaonice Anninim potrebama. Stoga, uz uobičajenu sanitarnu opremu, tu je i prostrana tuš kabina u koju se može smjestiti mala stolica.

Kako bi u kupaonici postigli čist izgled, dizajneri su perilicu i sušilicu rublja sakrili u ormarić.

Pri redizajniranju hodnika dizajneri su se također usredotočili na to da osiguraju dovoljno prostora za pohranu i da ga zadrže prozračnim. Tome je pomoglo postavljanje ogledala, jednostavne vješalice za kapute te postavljanje laganog nenametljivog namještaja - ormara, cipelara i pufa od ratana.

Kupaonica prije transformacije

Kupaonica nakon transformacije

Hodnik prije transformacije

Hodnik nakon transformacije

Kreatori preobrazbe

Za transformaciju ovog interijera zaslužni su dizajneri Andrea Hylmarová i Marek Povolný.