Bonami Days do -50% | Produženo →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Transformacija stoljetne kuće u moderan dom

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

Gospođa Vendula je iznenada ostala sama sa svojim kćerima Gábinkom i Terezkom. Uz minimalnu financijsku potporu, teško se nosila s preprekama koje joj je život donio, a stara kuća je trebala obnovu.

Inspirirajte se transformacijom kuće koju su napravili dizajneri Andrea Hylmarová i Marek Povolný.

Čist, prozračan i elegantan prostor

Kuću, staru više od jednog stoljeća, kupio je Vendulin suprug prije nego što su se upoznali. Tako je počeo uređivati vrt i stražnji dio kuće. Ništa više nije bilo uređeno. Zahvaljujući solidarnosti susjeda, popravili su krov.

Sve ostalo je bilo u izvornom stanju, namješteno starim namještajem, potpuno neadekvatna kuhinja, loši podovi i veliki neuređeni hodnik. Kuća je imala zastarjele vodovodne i električne instalacije koje su bile u lošem stanju.

Dizajneri su zato imali jasan zadatak - izgraditi čist, prozračan i elegantan prostor koji će biti praktičan i potpuno funkcionalan za majku s dvoje male djece.

Moderna kuhinja s otokom

Kako bi kuhinja izgledala prozračno i svijetlo, dizajneri su se odlučili za lakiranje u svijetloj boji. Namještaj su izabrali u kombinaciji krem i tamno smeđe boje. Na taj način su postigli vrlo moderan i minimalistički izgled.

U kuhinju su smjestili otok s crnom slavinom koji dominira prostorom i odvaja kuhinjski dio od blagovaonice. Za rasvjetu su koristili reflektore i dva upečatljiva lustera - crni, s tri svjetiljke iznad otoka i viseći iznad blagovaonskog stola, koji se može opremiti gorućim svijećama kako bi se stvorila meka i romantična rasvjeta .

Tamni stolci od umjetne kože stvaraju elegantan prostor za sjedenje s blagovaonskim stolom u bijeloj boji, dopuštajući krem podmetačima na stolu i setu posuđa od sive keramike da se ističu.

Kuhinja prije transformacije

Kuhinja nakon transformacije

Suptilna transformacija spavaće sobe

U slučaju spavaće sobe, dizajneri su se odlučili samo za suptilnu promjenu. Postavili su zastor i novi pod kako bi doprinijeli koherentnosti interijera.

Također su dodali suptilne tkanine i obojenu posteljinu zamijenili bijelom s nenametljivim uzorkom.

Tamnoplavi prekrivač i nekoliko sitnih ukrasa dali su moderan štih ovoj spavaćoj sobi. To čini sobu ugodnom i privlačnom, bilo da se radi o opuštanju tijekom dana ili noćnom spavanju.

Spavaća soba prije transformacije

Spavaća soba nakon transformacije

Moderan hodnik sa zanimljivim elementima

Dizajneri su hodnik podijelili na predsoblje i glavni dio, čime su osigurali akustičku, toplinsku i vizualnu podjelu. Druga značajna promjena bila je zamjena postojećeg stubišta sklopnim stubištem.

Odgovarajući prostor za pohranu osigurali su crni ormar od borovine, minimalističke police, vješalice i konzolni stolić. Podstavljena klupa također je pridonijela ugodnom osjećaju. Zatim su dizajneri dodali jednostavnu žardinjeru, sliku i ogledalo u metalnom okviru.

Strop od gipsanih ploča ima estetsku i praktičnu funkciju jer je stvorio džep koji su dizajneri upotrijebili za smještaj električnih instalacija i vodovodnih cijevi. Zanimljiv element u prostoru hodnika postao je i cementni premaz čija nepravilna tekstura odgovara cijelom prostoru i licu stare kuće.

Hodnik prije transformacije

Hodnik nakon transformacije

Kreatori transformacije

Za transformaciju ovog interijera zaslužni su dizajneri Andrea Hylmarová i Marek Povolný.