Do -20% na proizvode skandinavskom stilu | Uštedite već danas →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Zanimljiva transformacija stana

Suradnja s Blahobyty.cz

Blahobyty.cz zna kako se pobrinuti za stanove za najam, dok u Bonamiju znamo kako prazne stanove za iznajmljivanje pretvoriti u lijepo mjesto za život. Pogledajte rezultat naše prve suradnje - zanimljivu transformaciju dnevnog boravka i spavaće sobe - te pogledajte napredak projekta.

65 m²
Unutarnje dimenzije

4 tjedna
za dizajn interijera

7000 EUR
Ukupni budžet

Što smo učinili?

U suradnji s vlasnikom nekretnine stvorili smo udoban i ugodan dom za srednjoročni najam. Stan se nalazi u ulici Mikulášská u samom centru Praga u neposrednoj blizini stare gradske vijećnice. Dizajnirali smo i opremili dnevni boravak i dvije spavaće sobe površine 65 m² u manje od 5 tjedana.

Koja je bila naša misija?

Cilj je bio dizajnirati interijer u kojem će se stanari od prvog dana osjećati kao kod kuće. Kako bismo zadovoljili individualne preferencije što većeg broja stanara, odabrali smo neutralne tonove pogodne za dugotrajniji boravak u ovom stanu. Cilj je bio stvoriti mjesto koje ima stila i ne djeluje dosadno ili bezlično.

Transformacija dnevne sobe

Prekrasan stari stan s originalnim drvenim podovima i prekrasnim pogledom na Gospinu crkvu. Ova dva elementa odredila su smjer cjelokupnog dizajna dnevne sobe. Kako ne bismo nadjačali šarm starogradskog stana, odabrali smo neutralane bež tonove s crnim elementima. Ovaj dizajn ne ometa i ne nadmeće se s atmosferom samog mjesta niti ga pokušava zasjeniti. Naprotiv, lijepo pojačava cjelokupni dojam i uklapa se u koncept stana.

PRIJE

Dnevni boravak prije transformacije. Bijeli zidovi, visoki stropovi, originalne podne daske i pogled na Starogradski trg. To je bila naša polazišna točka za kreiranje transformacije.

POSLIJE

Dnevni boravak nakon transformacije. Rezultat novog dizajna i njegove realizacije je kombinacija bezvremenskog stila s ljepotom originalnog stana - pod, prozori, svjetlo, pogled.

Tlocrt sobe (20 m²)

U projektu smo radili s dnevnim boravkom od 20 m². Kako smo iskoristili ovaj prostor?

Željeli smo izbjeći etikete za kreiranje stila stana, poput boho, skandinavski ili glamurozni. Umjesto toga, odlučili smo se za suvremeni interijer u modernom stilu, dizajn stiliziran za odrasle koji nije ni ženstven ni muški.

Ovaj stil odgovara originalnoj renoviranoj stambenoj zgradi. Pogodan je i za iznajmljivanje zbog svoje neutralnosti - ali svakako nije bezdušan, dosadan ili pretjerano laskav. Ima dušu i inovativnost, ali je napravljen tako da odgovara najširoj mogućoj publici.
Komentar dizajnera

U dnevnom boravku se nalazi i komoda s ogledalom. Ovaj spoj je češći za spavaće sobe ili hodnike. No, u ovom slučaju odlično funkcionira i u dnevnoj sobi jer na pametan način zamjenjuje više malih slika. Ogledalo stvara prekrasan efekt kada gledate u spavaću sobu. Kada se otvore dvoslojna vrata, dio dnevne sobe može se vidjeti u ogledalu iz kreveta. Sve ljepote interijera tada njegovi stanovnici mogu dva puta vidjeti.

Andrea Kroupová, dizajnerica
Moodboard
Vizualizacija

Transformacija spavaće sobe

Dizajn interijera za spavaću sobu nacrtan je izravno iz dnevnog boravka. Prati svijetle tonove, prozračnost i moderan dizajn. Vizualni stil koji smo odabrali provlači se kroz cijeli stan poput crvene niti koja ujedinjuje prostorije. Sobe su međusobno povezane, unutrašnjost je otvorena i prostrana. Stan budi emocije mira, sklada i ne raspršuje pažnju. Ukratko, ugodno je vraćati se svaki dan u njega.

PRIJE

Prije transformacije. U spavaćoj sobi je bio samo ormar i stropna svjetla. Tako je dizajner imao prostora za stvaranje mirne sobe u neutralnim bojama. Osim namještaja, fokus je bio na dekoracijama.

POSLIJE

Nakon transformacije. Stil spavaće sobe je poput produžetka dnevnog boravka; te dvije sobe odlično i povezano komuniciraju. Dizajnerica je pronašla i prostor za radni kutak, dizajnersku komodu, ogledalo i udoban sjedeći prostor s lampom.

Tlocrt sobe (15 m²)

Andrea voli raditi s asimetričnim tlocrtima. Tako da od nje ne možete očekivati ​​dizajn poput "krevet u sredini sobe, dva noćna ormarića i dvije lampe". Isto vrijedi i za spavaću sobu od 15 m². Izrada originalnog interijera bila je dio zahtjeva klijenta,pa su vlasnici bili zadovoljni nekonvencionalnim rasporedom namještaja i dodataka..

Dizajnerica je krevet postavila bliže prozoru. To je stvorilo više prostora u središtu sobe. Na lijevoj strani kreveta je udoban kutak za sjedenje sa svjetiljkom. S desne strane, umjesto klasičnog noćnog ormarića, naći ćete nisku komodu. Na taj način vlasnici stana neće izgubiti praktičan prostor za pohranu u spavaćoj sobi. Komoda nudi i prostor za postavljanje ukrasa. Ako ne želite bušiti zid ili više volite dekorirati sobu na nekonvencionalan način, možete jednostavno prisloniti sliku na zid. Efekt je isti, a opet vrlo jednostavan i praktičan.

Prostirka ispred kreveta učinit će jutarnje ustajanje ugodnijim i uljepšati cijelu sobu. Preporučamo da ju opremite protukliznim slojem, na primjer u obliku posebnih ljepljivih traka, koji će ju držati na mjestu. Osim toga, u spavaćoj sobi nalazi se i mali radni kutak.

Vizualizacija

Realizacija

Poruka kupca

Na zahtjev, dizajnerica Andrea izradila je dva dizajna za dnevni boravak - jedan neutralnije boje, a drugi izražajniji. Nakon što sam ih vidio, raspravljao sam koji odabrati jer su oba bili dobro izvedena. Na kraju je pobijedila ona neutralna kako bi se svidjela većem broju stanara i ne bi prebrzo dosadila. U roku od tjedan dana od odobrenja projekta izvršena je montaža i fotografiranje. Danas imamo prve sretne stanare.

O dizajnerici: Andrea Kroupová

Pozdrav, moje ime je Andrea Kroupová i ja sam dizajnerica specijalizirana za stiliziranje interijera te dizajn poslovnih i stambenih projektata. Volim kombinirati različite materijale i boje u interijerima, stare komade namještaja s novima kao i naizgled nespojive elemente.