15% popusta uz kod PROLJECE15 | Samo do ponoći →
-20 % na tepihe Flair Rugs uz kod FLAIR20 | Uštedite već danas →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

3 jednostavna, a zanimljiva recepta za božićne kolačiće

Za vas imamo tri recepta za kolačiće koje možda niste znali niti probali. Ove godine isprobajte nešto novo i ispecite čokoladne kolačiće ili kolačiće s kremom od jaja.

Kolačići s kremom od jaja

Tijesto:

  • 400 g glatkog brašna,
  • 2 žličice praška za pecivo,
  • 100 g šećera u prahu,
  • 2 žlice likera od jaja,
  • 2 žumanjka,
  • 200 g omekšalog maslaca,
    Krema:
  • 100 g omekšalog maslaca,
  • 2 žlice mascarponea sobne temperature,
  • 50 g šećera u prahu,
  • 50 g bijele čokolade,
  • 5 žlica likera od jaja.

    Od sastojaka zamijesite tijesto i ostavite da odstoji dva sata u hladnjaku. Zatim prijeđite na izrezivanje oblika. Možete koristiti reljefni valjak ili rezače ili pečat. Izrezane oblike prebacite u namašćeni pleh i pecite na 180 stupnjeva oko 9 minuta.

    Kad se kolačići ohlade, možete krenuti s ukrašavanjem. Pripremite kremu. Umutite omekšali maslac i postupno umiješajte 2 žlice mascarponea sobne temperature. Pazite, stvarno mora biti sobne temperature, inače će se krema zgrušati. Dodajte šećer, liker od jaja i otopljenu bijelu čokoladu. Ukrasite pomoću pribora za ukrašavanje slastica.

  • Ispecite nekonvencionalne kolačiće s likerom od jaja

    Ispecite nekonvencionalne kolačiće s likerom od jaja

    "Snickers" kolačići

    Za tijesto pripremite:

  • 300 g glatkog brašna,
  • 100 g šećera u prahu,
  • 200 g maslaca,
  • 1 jaje,
  • limunova korica od pola limuna.

    Za kremu:
  • 4 žlice ruma,
  • 2 pločice čokoladice Snickers,
  • 2 žlice šećera u prahu,
  • 200 g maslaca.

    Brašno i šećer prosijati, dodati 1 jaje, omekšali maslac i koricu limuna. Razradite tijesto pa ostavite u frižideru da odstoji. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
    Razvaljajte tijesto i izrežite željene oblike debljine oko 3 mm. Pecite u pećnici na 180 stupnjeva 8 - 10 minuta.
    Za kremu pjenasto umutite maslac sobne temperature, dodajte šećer, rum i sitno naribane Snickers pločice. Vrh umočite u glazuru od čokolade i pospite naribanim Snickersima. Donji dio premažite kremom i zatim zalijepite.

  • Čokoladni vjenčići

    Trebat će vam:

  • 220 g glatkog brašna,
  • 70 g šećera u prahu,
  • 30 g kakaa,
  • prstohvat soli,
  • 125 g maslaca,
  • 2 žumanjka,
  • tamna čokolada za ukrašavanje,
  • sušene maline, nasjeckani orašasti plodovi (bademi, pistacije, lješnjaci).

    Postupak:
    Od sastojaka zamijesite tijesto i izrežite kolačiće. Ukrasnim rezačem u obliku vjenčića izrežite manji krug u sredini. Pečene vijence umočite u tamnu čokoladu i pospite mljevenim sušenim malinama. Ova kombinacija je izvrsnog okusa. Ako nemate maline, možete posipati nasjeckanim pistacijama, lješnjacima ili bademima.