Ova web stranica koristi kolačiće. Više informacija o korištenju, primjeni i odobravanju datoteka možete pronaći ovdje

ok
Menu
80 Kn za vasRegistracijaPrijava80 Kn za vasKošarica
PočetnaPočetnaInspiracija

Savjeti kako postaviti elegantan božićni stol u tradicionalnim bojama

1

Posuđe koje će se oduprijeti trendovima

Iako s bijelim porculanom nikada ništa nećete pokvariti, ne bojte se eksperimentirati. Ukrašeni zemljani tanjuri privlače ne samo svojim nenametljivim oblikom, već i bojom. Crveno posuđe ne da će samo potaknuti apetit, već će i odmah ostaviti topliji dojam. Dodate li nekoliko zdjela za posluživanje u bijeloj i tamnozelenoj boji, komplet će izgledati prozračnije i opuštenije.

2

Ubrusi, stolnjaci

Odaberite stolnjak u jednoj boji. Rubovi bi se trebali protezati najmanje 30 cm ispod rubova stola sa svake strane. Ako je moguće, nemojte se bojati pustiti ih da dotiču pod. Međutim, ako ste ponosni na svoj stol, pokažite ga i postavite samo traku na sredinu stola.

Sve upotpunite ubrusima i tekstilima. Svježa kombinacija kremaste, prigušene ljubičaste i zelene odgovarat će crvenim jelima. Također ćete cijeniti odgovarajuću pregaču prilikom pripreme.

3

Ljepota prozirnog stakla

Nazdravite sa stilom. Vino zaslužuje posluživanje u visokoj čaši i u prozirnom, po mogućnosti kristalnom staklu. Tako se ističu boja i čistoća pića. Izgledu luksuza možete dodati sa čašama s pozlatom ili finim gravurama. Što čaša više nalikuje onima u dvorcu, to bolje.

Dok većinu vina i žestokih pića možete poslužiti iz čaše u obliku tulipana, koja savršeno oslobađa aromu, čaše u obliku balona će biti prikladane za tamnija vina. Uživajte u pjenušcu isključivo iz flaute. Dodajte prozirni vrč za vodu i rezultat će biti savršen.

4

Posluživanje sa svim sjajem

Čak i ako kolači odvuku svu pozornost na stolu, nije na odmet poboljšati njihovu prezentaciju. Kako bi bilo stvoriti mali kutak sa slatkišima? Za to će biti idealni stalci na kat i pladnjevi na postoljima. Osim toga, dobivate više prostora za druge poslužavnike i zdjele.

Još božićnih savjeta i trikova