Proljetni popust -15% uz kod TRAVANJ15 | Uštedite već danas →
Mid Season Sale | Uštedite do 50% →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Savjeti za pripremu minimalističkog božićnog stola

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

Nepretenciozan, inspiriran prirodnim materijalima, a opet vrlo šarmantan. Ovako može izgledati božićni stol pod utjecajem minimalističkog načina življenja. I pustite strahove da neće biti dovoljno blagdanski ukrašeno po strani. Samo se držite pravih komada, ukusnih dekoracija i stvorit ćete jedinstveni aranžman čak i bez ekstravagantnih elemenata.

Otkrijte sami i sjednite za božićni stol koji kombinira jednostavne oblike, meke linije i prigušenu paletu boja.

Nesavršenost kao prednost

Iako jednostavni porculanski komadi nikad ne izlaze iz mode, ne biste trebali brinuti o pojavi nesavršenosti prilikom uređenja minimalističkog stola. Tanjuri nepravilnog oblika dodaju blagovaonici dašak ležernosti. Set u neutralnoj boji poput bijele, krem ​​ili sive definitivno će ostaviti elegantan dojam.

Savjet:
Koristite različite setove! Postavite sivi tanjur za glavno jelo i na njega tanjur za juhu druge boje.

Jednostavan i elegantan pribor za jelo

Neobičan pribor za jelo dodatno naglašava svečani izgled. Držite se minimalizma i pored tanjura postavite pribor jednostavnih oblika i boja, koji se također može napraviti od obojenih metala. Također možete posegnuti za ukrašenijim komadima. Odaberite pozlaćeni pribor s gravurama koji će stolu dati sjaj i elegantan dodir.

Ubrusi kao točka

Ubrusi također mogu biti ukras stola. Laneni ubrusi posebno su prikladni za to jer privlače pozornost svojom zanimljivom strukturom i praktičnošću. Oni su organski i antibakterijski i postaju mekši nakon svakog pranja. Možete ih presaviti ili vezati vrpcom na kraju. Dodajte grančicu, štapić cimeta ili medenjake i elegantni ukras je spreman.

Čaše koje nikada ne izlaze iz mode

Za svečanu večeru najvjerojatnije ćete poslužiti vrhunsko vino pa se pobrinite da se piće ističe u prozirnim čašama. Odabirom odgovarajućih čaša još više ćete izraziti okus i boju. Birajte klasične oblike jer se lakše kombiniraju, ali ih možete koristiti i u manje svečanim prigodama. Za bijelo vino prikladna je čaša u obliku tulipana, za crveno veća čaša u obliku balona, a šampanjac, služite u takozvanim flautama.

Umirujuća dekoracija

Ako između pladnjeva i tanjura ima još prostora, ispunite sredinu stola minimalističkim svijećnjacima, vazama i tematskim ukrasima. Dodajte nekoliko borovih grana, češera i božićnih ukrasa.

Ciljajte na udobnost svojih gostiju prije svega

Vodite računa o udobnosti svojih gostiju. Pufasti dodatci na stolicama izgledat će doista spektakularno. Gosti će se osjećati opušteno, a blagovaonica će izgledati ugodno i toplo. Prepustite se zimskom ozračju planinarskog doma.