Mid Season Sale: do -50% popusta →Safe Buy → 365 dana za povrat | Besplatan povrat za sve | Povrat novca za 14 dana

Mid Season Sale: do -50% popusta →Safe Buy → 365 dana za povrat | Besplatan povrat za sve | Povrat novca za 14 dana

Božićne lampice: kako ih odabrati i kako spriječiti ispreplitanje

Božićne lampice su zamršene. To se događa i najboljima među nama. Umjesto da gubimo živce, razgovarajmo o tome kako stan lijepo urediti zamršenim lampicama, kako uopće odabrati prave i što učiniti kako se sljedeći put ne bi opet zapetljale.

Što učiniti ako se lampice zapetljaju

U borbi koja kida živce, pratite jednu žarulju za drugom, dok vam ne bude jasno hoćete li rasplesti lampice ili se samo zapetljavaju. Vjerojatno su svi doživjeli ove radosne božićne trenutke.

Vrlo je važno da stvarima pristupite s puno strpljenja. Pronađite jedan od odvezanih krajeva i nastavite otpetljavati. Na kraju ćete uspjeti.

Bonami savjet:

Budite kreativni i koristite zapetljane lance kao nove božićne ukrase. Rasvjetne lance možete staviti u staklenku ili ukrasni spremnik kako biste stvorili novi trendy svjetlosni ukras.

To će vas i vašu obitelj spasiti od nepotrebnog stresa, a nećete potrošiti puno vremena na kupnju novih svjetala. Možemo vam pomoći pri odabiru.

Kako odabrati božićne lampice

Kupnja božićnih lampica u zadnji čas može biti stresna. Hoće li se sve lampice upaliti? Što ako žarulje isključe struju u cijeloj kući? To možete izbjeći ako unaprijed razmislite koji su lampice najbolje za vaš dom:
Klasične ili LED lampice?
LED lampice gotovo su besprijekorne i imaju malu potrošnju energije. Možete birati između mnogih boja, a prikladne su za unutarnju i vanjsku upotrebu. Nemojte ih koristiti u dječjoj sobi ili spavaćoj sobi jer bi njihovo plavo svjetlo moglo utjecati na kvalitetu sna.

Lanci s klasičnim lampicama ističu se uglavnom zbog niže cijene. Osim toga, za neke možda imaju sentimentalnu vrijednost jer su nesumnjivo zadržale svoj šarm.
Napajanje strujom ili baterijama?
Ako se odlučite na rasvjetne lance na baterije, ne morate se baviti udaljenošću do utičnice, niti će vam dugački kabel za napajanje stati na put. S druge strane, baterije imaju ograničen vijek trajanja pa morate imati na raspolaganju zamjenu. Odlučite li se za napajanje strujom, odaberite ona koja imaju prekidač ili tajmer vremena. Isključivanje noću je ekonomičnije, a možete i mirne savjesti otići u krevet jer se ne preporučuje ostavljanje ukrasne rasvjete bez nadzora.
Sigurnost je na prvom mjestu
U svakom slučaju svjetla moraju odgovarati propisanim sigurnosnim standardima, što lako možete provjeriti ocjenom IP -a. Unutarnja svjetla moraju imati stupanj zaštite IP20, a vanjska svjetla IP44.
Jednobojne ili pravi disko?
Bijela svjetla potpuno su klasična i mogu se pronaći u toploj ili hladnoj verziji. Topla bijela boja donosi osjećaj ugode i stvara intimnu atmosferu. Dobro se slaže s rustikalnim drvenim ukrasima ili ukrasima u crvenim i zlatnim tonovima.

Svjetla u hladno bijeloj boji prikladna su za modernije interijere. Lijepo se slažu s ukrasima u plavo-srebrnoj ili drugim hladnijim bojama.

Za živu božićnu atmosferu šareni lanci s lampicama, koje su obično u crvenoj, plavoj, zelenoj i drugim bojama. S njima svaki dom može odmah postati sretan i svečan. Pripazite samo kako će se slagati s ostatkom božićnih ukrasa.
Kako odabrati duljinu lanca?
Je li vam se ikada dogodilo da nakon što ste spontano kupili božićna svjetla, otkrijete da su predugačka ili još gore, prekratka? To može biti posebno teško s božićnim drvcem. Zato smo za vas pripremili jednostavan trik.

Odaberite duljinu svjetla prema visini drvca

Drvce 1,5 m ➜ lanac 15 - 20 m
Drvce 2 m➜ lanac 20 - 25 m
Drvce 2,5 m ➜ lanac 25 - 30 m
Drvce 3 m ➜ lanac 30 - 35 m

Što napraviti kako se lampice ne bi zapetljale?

Božić je prošao i svi želimo što prije završiti s pospremanjem pa motamo lampice oko ruku i stavljamo ih u kutiju. Vidimo se iduće godine!

Budite uvjereni da će svjetla iduće godine biti još isprepletenija i zamršenija. Možete si reći da je to briga za sljedeći Božić ili pročitati nekoliko jednostavnih savjeta kako to izbjeći.
Omotajte lampice oko kartona
U kartonskoj roli izrežite mali utor u koji ćete umetnuti jedan kraj lampica. Ako kraj lanca učvrstite ljepljivom trakom, možete biti sigurni da se on neće pomaknuti. Zatim samo omotajte lampice oko kartona i zalijepite drugi kraj lanca.

Također možete upotrijebiti smotane novine ili nekoliko zalijepljenih rola papirnatih ručnika. Jamčimo da će lanci ostati na svom mjestu.

Upotrijebite vješalicu
Ako nemate pri ruci komad kartona, pomoći će vam vješalica s dvije kvačice za rublje. Pričvrstite jedan kraj lanca na kvačicu i omotajte lampice oko vješalice. Umetnite drugi kraj u drugu kvačicu i gotovi ste.