Bonami Days do -50% | Produženo →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Kako ukrasiti mali stan za Božić

Uređenje malog stana za Božić nije lak zadatak. Kada imate samo nekoliko četvornih metara, bitno je da prostor koristite praktično. Mnogo je trikova uz koje možete vizualno povećati vaš prostor, a da ga pri tom profinjeno i funkcionalno opremite. Mi ćemo vas savjetovati kako to učiniti.

Ukrasite minimalistički

Manje je ponekad više. U ovom slučaju, to doslovno znači da manje ukrasa znači više prostora . Posegnite za manjim brojem dodataka i ukrasa te ih štedljivo kombinirajte. Kao rezultat, svaki će se komad istaknuti.

Glomazna drvca i preveliki vijenci nisu jedini predmeti kojima možete ukrasiti svoj stan. Bit će dovoljne božićne lampice u prozoru, grančice u vazi, adventski vijenac na stolu i nekoliko jastuka s božićnim motivom na trosjedu.

Ravnomjerno ukrašavanje

Imate li kod kuće puno omiljenih ukrasa i ne želite se odreći nijednog od njih? Koristite ih i u drugim prostorijama . Ukrasite hodnik, spavaću sobu ili kuhinju . Tako ćete pokazati sve ukrase, a ujedno vaši prostori neće biti pretrpani.

Odaberite pravo mjesto

Ne zauzimajte više prostora, već iskoristite prostor koji imate na raspolaganju. Usredotočite se na police, ormare i stolove gdje možete izlagati ukrase. Drvce može biti manje i postavljeno na komadu namještaja koji ima drugačiju funkciju. Ako želite imati veće drvce, postavite ga u kut sobe.

Igrajte se sa svjetlom

S pravom rasvjetom možete optički povećati i stvoriti ugodan prostor. Postavite božićne lampice na zidove, prozore ili namještaj. Možete isprobati i svjetlosne ukrase, koji će poslužiti i kao lampice. Ne zaboravite ni na svijeće i svijećnjake. Birajte manje ili vitke svijeće te odaberite minimalističke svijećnjake.

Objesite božićne ukrase

Sigurno se sjećate ukrasa iz osnovne škole, kada smo prozore u učionici ukrašavali raznim zvjezdicama ili čak kuglicama. Danas imate više opcija. Božićne kuglice ili druge ukrase lako možete objesiti na prozor i nećete zauzeti previše mjesta.

Odaberite svijetle ili prirodne ukrase

Svijetle boje optički povećavaju prostor. Stoga prilikom ukrašavanja drvca odaberite bijele ukrase u kombinaciji sa srebrnom ili drugom svijetlom bojom. Sjajni su i prirodni ukrasi, kao što su sušena naranča, orašasti plodovi, ukrasi od slame, lančići s kokicama ili češerima, na kojima možete koristiti sprejeve za stvaranje snježnog efekta.

Jednostavni uzorci

Želite li svoj dom ukrasiti kućnim tekstilom, poput ukrasnih jastuka, za manji stan odaberite one s jednostavnim minimalističkim uzorkom ili čak bez uzorka.

Bogata dekoracija na jastucima optički smanjuje prostor. Ali ako ipak želite tipičan božićni jastuk pun božićnih uzoraka, odaberite jedan ili dva i dodajte par jednobojnih u svijetloj boji. Idealni su jastuci s kariranim uzorkom.