Želite živjeti po svom? Inspirirajte se →
Sve za kupaonicu do 15% jeftinije | Uštedite već danas →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Komode

Odaberite komodu bilo kojeg oblika i namjene. Visoke komode nude obilje dobro strukturiranog prostora za pohranu, dok niske komode i TV komode imaju gornju površinu koja se može koristiti za TV ili ukrase. Naš izbor uključuje i komode za blagovaonicu s praktičnim ladicama.

Odaberite komodu bilo kojeg oblika i namjene. Visoke komode nude obilje dobro strukturiranog prostora za pohranu, dok niske komode i TV komode imaju gornju površinu koja se može koristiti za TV ili ukrase. Naš izbor uključuje i komode za blagovaonicu s praktičnim ladicama.

Filteri i sortiranja
Dostupnost
Materijal
Boja
Boja drveta
Sniženje
Noviteti
Filteri i sortiranja
Prikazuje 48 od 487 proizvoda

Kako odabrati komodu

Nikada ne možete imati dovoljno pametnog i dobro uređenog prostora koji ujedno odiše i atraktivnim izgledom. Ako tražite savršenu komodu za svoj interijer, evo nekoliko savjeta koji će vam olakšati izbor.

U našem asortimanu pronaći ćete komode za kupaonicu, kuhinju, spavaću sobu, dnevni boravak, radnu sobu, blagovaonicu, dječju sobu i hodnik. Ovaj tip namještaja je svestran te ga možete koristiti i kao komodu, ormar za posuđe, kupaonski ormarić, policu za knjige, prostor za pohranu igračaka ili stol za presvlačenje.

Gdje postaviti komodu?

Prije nego krenete u potragu, razmislite gdje ćete postaviti komodu. Tako možete izmjeriti točne dimenzije, a komoda će se lijepo uklopiti u interijer i dobro ćete iskoristiti svaki centimetar prostora. Osim toga, nećete morati brinuti o ograničenom prostoru za otvaranje vrata ili da će komoda zbog ladica biti odmaknuta od zida.

Komode s okruglim ručkama od punog drveta prikladne su za spavaće sobe ili rustikalne dnevne sobe. Za hodnik ljudi često kupuju komode za cipele s praktičnim ladicama na preklapanje. Dnevnim sobama dominiraju decentne minimalističke ili neobične komode. Popularne su i niske i široke TV komode te komode s košarama koje nude dodatni prostor za pohranu.

Najpopularniji proizvodi su:

Vrata ili ladice? Možete imati oboje

Uobičajene su komode s ladicama ili vratima na šarke. Česta je i kombinacija vrata na dnu komode i ladice ili otvorene police na vrhu.

Ako birate komodu s ladicama, provjerite ima li:

  • kvalitetne vodilice
  • ladice s tihim zatvaranjem
  • kvalitetne ručke

Što se tiče komode s policama, pogledajte možete li sami podesiti njihovu visinu ili provjerite koliko su međusobno udaljene police.

 

Što staviti u komodu?

Zvuči kao trivijalno pitanje, ali ima smisla unaprijed razmisliti o ovom pitanju, iz dva razloga. Prvo, pomoći će vam da odaberete komad s idealnim rasporedom ladica i polica, a drugo, izbjeći će prenatrpanost namještaja, što ga može učiniti nestabilnim.

Kupujete li dječju komodu, primjerice za igračke ili dječje rublje, razmislite o pričvršćivanju na zid. To će spriječiti prevrtanje, u slučaju da se djeca odluče popeti na komodu. U svakom slučaju, odaberite čvršći, stabilniji model.

Dizajn na posljednjem mjestu

Već smo izmjerili i odabrali police i ladice. Sada dolazi zabavni dio, odabir dizajna.

Komoda bi trebala odgovarati drugom namještaju u sobi. U spavaćoj sobi ju uskladite s krevetom i noćnim ormarićima, u dnevnom boravku s bibliotekom i TV stolićem. Niste sigurni koji dekor odabrati? Odlučite se za neutralne bijele komode, u sjajnoj i mat izvedbi, kako biste posvijetlili i vizualno povećali interijer. Crna i siva također dominiraju shemom boja.

Kada su u pitanju komode od masivnog drveta, ove su među najpopularnijima:

  • hrast
  • bor
  • bukva
  • orah
  • Joha
  • jasen