Summer Sale | Uštedite do 50 % →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Mali, moderan i funkcionalan zagrebački stan

Posjetili smo interesantan, mali stan u jednom novozagrebačkom kvartu. U 34 m2 smješteno je sve potrebno za život mladog para i njihove mačke Mile. Inspirirajte se modernim i ugodnim stanom knjižničarke Antonije.

Lokacija
Zagreb

Raspored stana
1-sobni stan + balkon

Veličina stana
34 m²

Koliko je trajalo uređenje stana i koja je osnovna ideja ?

Sama renovacija i uređenje stana je trajalo 3 mjeseca. Htjela sam posebnu spavaću sobu, tako da smo od garsonijere napravili jednosobni stan. Ovo je zapravo moj pokušaj da se od garsonijere napravi moderan stan, s odvojenom spavaćom sobom i ugodnim prostorijama za život. Ali, neki detalji nikad nisu gotovi i uvijek se može naći nešto što treba popraviti ili promijeniti. Može se reći da je uređenje traje već godinama.

Kako nefunkcionalan prostor pretvoriti u funkcionalan stan?

Dobro planiranje je osnova. Glavna misao iza svake odluke bila je maksimalno iskorištavanje prostora. Mislim da sam to uspjela dodavanjem vertikalnog spremišta i multifunkcionalnog namještaja. Ali i pažljivim određivanjem prioriteta. Garsonijeru smo pregradili kako bi se dobila posebna spavaća soba, a ona je dimenzija tako da u nju stanu samo krevet, ormar i nešto malo prostora za hodanje. Isto tako, balkon je sužen kako bi se dobilo malo više prostora u dnevnoj sobi.

Trendovi koji su inspirirali uređenje ovog stana su skandinavski, minimalistički i japandi stil.

Kakav namještaj preferirate?

U nekim prostorijama dala sam izraditi namještaj po mjeri, koji maksimalno iskorištava prostor. Na primjer, izradili smo dugačak stol koji služi kao radni prostor za “home office”, blagovaonica i mjesto za ugošćavanje. Čitav dnevni prostor je fluidan bez jasnih prijelaza i sadrži dnevnu i radnu sobu, kuhinju i blagovaonicu. Također, volim koristiti namještaj koji je lagan za prenošenje i može se koristiti u više prostorija. Poput laganih stolica i pomoćnih stolića, koje premještamo iz spavaće, u dnevnu i na balkon po potrebi.

Imate li kakve savjete za uređenje malog balkona?

Naš balkon je jako uzak, a za potrebe proširenja dnevne sobe još smo ga smanjili. Stoga je velik izazov namjestiti ga. Udobna ležaljka u kojoj se mogu izvaliti i čitati knjige ili ispijati jutarnju kavu pokazala se kao dobar odabir.

U što ste najviše uložili prilikom uređenja?

Najviše je uloženo dnevni boravak, jer tu provodimo najviše vremena, bilo da je riječ o odrađivanju posla u kućnom uredu ili opuštanju nakon radnog dana. Bitno mi je imati udoban namještaj za sjedenje, ali i dodatke koji čitavu prostoriju čine ugodnijom.

Najdraži dio stana? Pa nemam baš puno za birati (smijeh), ali dnevni boravak. Ispao mi je najljepši i jako cozy.

Više o tome kako je proteklo uređenje, ali i kako se ovaj stančić mijenjao kroz nekoliko godina možete na Instagram profilu vlasnice.