-20% na narudžbe iznad 200 € (1506,90 kn) uz kod MINUS20*Ne odnosi se na već snižene i određene odabrane proizvode.

-20% na narudžbe iznad 200 € (1506,90 kn) uz kod MINUS20*Ne odnosi se na već snižene i određene odabrane proizvode.

5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Moderna soba za goste u pastelnim bojama

Beáta Vaňková
Beáta Vaňková
Bonami Blogger

Pridružite nam se i zavirite u gostinjsku sobu slovačke influencerice Veronike Kril, koja ju je pretvorila u moderno mjesto puno boja. Inspirirajte se njezinim savjetima i preporukama za prekrasne dodatke u skandinavskom stilu.

Proizvodi

Veronika, zašto ste odabrali skandinavski stil?

"Preuređujem gostinjsku sobu u kući svojih roditelja, koji su jako skloni jednostavnim komadima namještaja, nježnim bojama i prirodnim materijalima. Ja pak volim boho ili skandinavski stil i pastelne nijanse, koje mi se sviđaju. Tako smo se udružili i dogovorili da će ovi odabrani dodaci i namještaj ispuniti naše ideje i uklopiti se u naš interijer iz snova."

Proizvodi

Prije transformacije

Nakon transformacije

Kako odabrati materijale i boje u skandinavskom stilu

U skandinavskim interijerima glavnu ulogu imaju nježne i svijetle boje. Razlog za to je jednostavan, nordijske zemlje suočavaju se s dugim noćima tijekom zime i stoga moraju osvijetliti dom. Posebno su popularne boje koje se često nalaze u prirodi, poput narančaste, žute, zelene, plave ili puderasto roze.

Kao i kod boja, što se tiče materijala, stavite na prirodu i jednostavnost. Nećete pogriješiti s lanenim plahtama, vunenim pokrivačem, tepihom od jute i obiljem jastuka s pamučnim jastučnicama. Ali odaberite jednostavne uzorke.

Dajte starom namještaju drugu priliku

Veronika se odlično snašla i sa starijim ugradbenim ormarom. Odlučila ga je obnoviti umjesto da kupi novi komad. Obojila je ormar u bijelo i dodala nove drvene ručke koje savršeno odgovaraju ostatku sobe.

Prije transformacije

Nakon transformacije

Na čemu se, prema Veronikinom mišljenju, ne isplati štedjeti?

"Kvaliteta materijala za krevet i madraca je važna. Krevet nije samo poseban komad u spavaćoj sobi, već je i izvor energije. Ovisno o tome kako noću spavamo, funkcioniramo tijekom cijelog dana. Zato smatram da je jako važno pravilno i učinkovito ulagati u svoj krevet jer time ulažemo i u svoje zdravlje.

Opremam gostinjsku sobu pa sam znala da mi je svakako trebao kvalitetan bračni krevet dimenzija 180x200 cm. Znala sam da želim tapecirani krevet u nježnim tonovima u kombinaciji s drvom. I to sam odabrala."

Više inspiracija