Želite živjeti po svom? Inspirirajte se →
Sve za kupaonicu do 15% jeftinije | Uštedite već danas →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Novogodišnje odluke

S početkom nove godine dolazi i odlučnost da promijenite nešto u svom životu. Počet ću živjeti zdravo, provodit ću više vremena sa svojim najdražima, naučit ću kuhati. Ali, za mnoge od nas početni entuzijazam traje samo nekoliko tjedana. Odabrali smo 7 najčešćih novogodišnjih odluka kako bismo njihovo ispunjavanje učinili lakšim i ugodnijim.

1. Zdrav način života

Ova se odluka odnosi na redovitu tjelovježbu, dovoljan unos vode, adekvatan odmor i zdravu prehranu . Sjetite se, međutim, da Rim nije izgrađen u jednom danu, a i za ovu odluku je potrebno strpljenje. Pripremite si 3-5 obroka dnevno u posude za hranu i nikada nemojte jesti u žurbi. Bocu vode uvijek držite ispred sebe. Pronađite sport koji će vas zabaviti. Nabavite kvalitetan madrac, krevet i udobnu posteljinu, u kojoj ćete se dobro odmoriti.

2. Bolja organizacija vremena

Svi se ovih dana suočavamo s istim problemom – puno posla, a malo vremena. Naučite kako se dobro organizirati i odrediti prioritete . Razni dnevnici i planeri pomoći će vam u vašim zadacima. Uvijek planirajte svoj posao barem tjedan dana unaprijed i podijelite zadatke na pojedinačne dane. Počnite s težim zadacima ujutro, a lakše ostavite za poslijepodne. Također, važno je da se na poslu osjećate ugodno. Stoga svoj ured opremite kvalitetnim namještajem.

3. Red u stvarima i u životu

Kaže se red u kući = red u glavi. Dakle, ako želite živjeti u harmoniji, trebali biste paziti i na vanjski svijet koji vas okružuje. Ne morate svaki dan savršeno očistiti cijeli stan. Dovoljno je da svaki dan odradite jedan manji zadatak. Zahvaljujući tome, dom će vam uvijek biti uredan, ostat će vam slobodnog vremena i nećete biti pod stresom, čak i ako vam dođe neočekivani gost.

4. Više vremena s bližnjima

Jeste li u svakodnevnoj gužvi zatrpani obavezama, a ponekad nemate vremena niti za svoju obitelj? Pokušajte to promijeniti u novoj godini. Odvojite vrijeme za zajedničke večere i razgovarajte o novostima. Možete pripremiti i nešto neobično. Što kažete na raclette ili fondue ? Ljeti su roštilji ili piknici na otvorenom izvrsno mjesto za igranje zabavnih društvenih igara .

5. Živite održivije

Održivo življenje je trend 2022. . Za vas imamo mnogo pomagača koji će vam pomoći da se držite te odluke. Kante za recikliranje otpada, metalne slamke, pamučne vrećice za hranu, vrećice za višekratnu upotrebu ili čak vakuumske pumpe, zahvaljujući kojima će vaša hrana duže ostati svježa u hladnjaku. Minimalizam je također povezan s održivim stilom. Zadržite manje stvari u svom kućanstvu, i to neka budu kvalitetni komadi koje nećete morati mijenjati iz godine u godinu.

6. Vrijeme za sebe

Čini vam se da stalno nekud jurite i nemate vremena za predah ili bavljenje svojim hobijima? Zastanite na trenutak i počastite se . Na primjer, ako ste knjiški moljac, kod kuće napravite kutak za čitanje kojem možete uživati. Ili si priuštite opuštanje u kadi, uz soli za kupanje, svijeće i masku za lice.

7. Naučite kuhati

Je li namazati maslac na kruh vaše najveće remek-djelo, a ako imate sreće, možete spremiti kajganu? Kuhanje može biti jednostavno, ako imate kvalitetno posuđe koje obavlja većinu posla umjesto vas. U Bonamiju ćete pronaći procesore hrane, pribor koji koriste profesionalni kuhari i druge bitne dodatke za pripremu gastronomskih užitaka.