Summer Sale | Uštedite do 50 % →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Omiljeni brendovi na Bonamiju iza kojih stoje snažne žene

Danas je dan za sve žene i čast nam je predstaviti vam nekoliko žena koje stoje iza naših omiljenih brendova na Bonamiju. Upoznajte sjajne dizajnerice koje su ostvarile svoje snove. Da vidimo, jeste li već poznavali sve ove brendove?

Busy B: Zauzet kao pčela

Osjećate li se i vi preplavljeni obavezama, sastancima i stvarima koje često i zaboravljate? Upravo zato je kreiran brend Busy B, kako bi vam pomogao u planiranju i organizaciji vaših svakodnevnih, ali i velikih događaja poput vjenčanja. A oni već zahtijevaju odgovarajući rokovnik!

Upoznajte ženu koja stoji iza svega: dizajnerica proizvoda Kerri Binnie, koja je započela s izradom božićnih čestitki, stoji iza elegantnih bilježnica i rokovnika. Puno ih se slalo prvo u zemlje engleskog govornog područja pa je pri ruci odgovarajući rokovnik. Međutim, već iduće godine neka ih je tvrtka naručila 10.000 i tako je nastao Busy B.

Kerri je pažljivo slušala svoje prijateljice koje su "ludjele" od multitaskinga i višestrukih obaveza te im postupno raznim rokovnicima pokušavala ukrotiti svakodnevni kaos. I njezina je tvrtka rasla, a nagrade za dizajn su stizale. Danas možete nabaviti sve, od elegantnih rokovnika i kalendara do simpatičnog raznovrsnog pribora za pisanje, kutija i oznaka.

PS: B je za Binnie, ali i engleski za bee (pčelu).

EMKO: Povratak zanatskoj tradiciji

Ako ste već imali priliku vidjeti stolicu ili ukras brenda Emko, sigurno ćete se složiti s nama da je to nešto sasvim drugačije! Promišljen i bezvremenski dizajn, izdržljiv i pažljivo izrađen namještaj od najfinijih materijala koji će vam trajati godinama. Sami dizajneri kažu da stvaraju za one koji žele dodati nešto posebno svom prostoru.

Potražite ženu koja stoji iza svega: Erika Markovska-Mikulskiene bila začetnica ideje za ovu tvrtku, koju je započela u suradnji s dizajnericom Inessom Malafej. Već su osmislile svoj prvi stol u sklopu sveučilišnog projekta. Nekoliko godina kasnije, stol je osvojio prestižnu nagradu Red Dot. Dobar početak, zar ne?

Od tada je više komada dodano asortimanu i traženi su na sajmovima u Europi, Aziji i SAD-u. Iza svega stoji izvorna ideja oživljavanja drevne baltičke tradicije obrtništva i litvanskog dizajna. Po našem mišljenju - to je učinjeno izvrsno.

Bloomingville: važnost recikliranja

Ako ste ljubitelj nordijskog stila življenja, svidjet će vam se danski brend Bloomingville koji svojim dizajnerskim komadima već 23 godine pomaže uljepšati domove diljem svijeta. Svi proizvodi asociraju na opušteni danski stil života - hygge: na primjer, sjediti u udobnoj fotelji, ispijati mirisnu kavu iz prekrasne šalice i upijati osjećaj udobnosti i topline.

Bloomingville brend karakterizira bezvremenski nordijski dizajn kvalitetnih proizvoda izrađenih od prirodnih materijala kao što su ratan, drvo, morska trava ili kamenina. Osim toga, filozofija brenda temelji se na recikliranju i održivosti ovih materijala. Mnogi su proizvodi stoga izrađeni od "ostataka" stakla, drva i pamuka.

Upoznajte ženu koja stoji iza svega: Dizajnerica Betina Stampe ispunila je svoju strast prema uređenju osnivanjem brenda Bloomingville 2000. i od tada svoju strast dijeli sa svijetom. Danas možete birati između široke ponude dodataka za dom, tekstila, dizajnerskog namještaja i rasvjete. Za vas se svake godine kreiraju četiri glavne kolekcije i nekoliko sekundarnih kolekcija. Ali ogromna popularnost brenda ne mijenja glavnu misiju dizajnera, a to je unijeti lijepe promjene u svakodnevni život.

Moi Mili: Održivost prije svega

Vrhunska kvaliteta i lokalna izrada u suradnji s najboljim obrtnicima i krojačicama u Poljskoj - to je brend Moi Mili koji se posebno fokusira na naše mališane. Uz ponudu visokokvalitetnih proizvoda, Moi Mili je posvećen i poštivanju utjecaja na okoliš. Bilo da vas zanimaju dječji šatori ili pelene od muslina, možete biti sigurni da ćete dobiti proizvod izrađen isključivo od pomno odabranih materijala i u skladu sa svim CE standardima.

Upoznajte ženu iza toga sve: Priča o brendu Moi Mili započela je 2012. godine kada je Klaudia Wcisło, talentirana umjetnica sa strašću za stvaranjem jedinstvenih i prekrasnih predmeta, napravila svoje prve ukrase za djecu. Brend od tada napreduje! Čak su ga prepoznali i vodeći časopisi kao što su Vogue, Vanity Fair, Marie Claire i Wired.

Ukrasi za dom i dodaci za djecu dostupni su u brojnim trgovinama, buticima i konceptualnim trgovinama diljem svijeta, uključujući Europu , Sjevernoj Americi, Aziji i Bliskom istoku.

Poppy design: s makom

Rikke Jacobsen je danska umjetnica koja u svom radu koristi vodene boje. U svojim brojnim ilustracijama inspiriranim botaničkim i sličnim uzorcima, prvenstveno se usredotočila na razvijanje skandinavskog identiteta.

Susrest ćete osebujan karakter Rikke Jacobsen, na primjer, u njezinom prekrasnom Hammershøi maku kolekcije kamenine, gdje je kao uzorak odabrala nježni ružičasti mak. U svom je radu istraživala različite faze rasta maka i zaključila da postoji nešto klasično, elegantno i nordijsko u vezi s tim - baš poput posuđa Hammershøi koje služi i kao platno.

Fino izrađena umjetnost Rikke Jacobsen također može biti nalazi se u božićnoj kolekciji Hammershøi, gdje priča čitave priče koristeći anđele, orahe, ptice i zvijezde.