Menu
30 Kn za vasRegistracijaPrijava30 Kn za vasKošarica
PočetnaPočetnaInspiracija

Savjeti kako čuvati božićne kolačiće

Pitate li se i vi kako božićne kolačiće tijekom adventa spremiti u svome stanu da vam potraju do Božića? Pripremili smo nekoliko savjeta za čuvanje keksića, medenjaka, vanilin kiflića ili kolačića koji se ne peku u staklenkama i kutijama.

S pravim staklenkama, vaši će kolačići ostati postojani do Božića.

Papirnate kutije i vrećice za božićne kolačiće

Pogodno za čuvanje medenjaka, vanilin kiflica i gingerbreadsa

Ovi kolačići moraju odstajati da postanu mekani. Papirnate kutije obložene salvetom su idealne.

Spremite ih po mogućnosti na balkon. Ipak, obratite pozornost na vanjsku temperaturu. Ako pada kiša, spremite kutije u hladnu i suhu prostoriju.

Savjet:
Pečete u zadnji čas? U kutiju dodajte narezanu jabuku kako bi medenjaci brže omekšali. Međutim, pazite da ne dodiruje vaše kolačiće.

Božićne limene i plastične posude

Pogodne za čuvanje keksa, nepečenih i punjenih kolačića

Božićne limene i plastične kutije osiguravaju da kolačići ostanu hrskavi. Čuvajte ih na sobnoj temperaturi. Jedino tako neće biti mokri i mekani.

Kekse koji se ne peku trebat će hladiti. Stoga birajte zatvorene posude kako kolačići ne bi apsorbirali mirise druge hrane. Ipak, ostavite ih na sobnoj temperaturi sat vremena prije posluživanja.

Staklene posude za jestive poklone

Jednostavno pohraniteslatkiše, bombone ili orašaste plodoveu staklene posude. Služe i kao zanimljiv ukras u kuhinji ili blagovaonici.

Osim toga, idealni su kada želite počastiti svoje najdraže jestivim poklonom.

Više inspiracija