Bonami Days do -50% | Produženo →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Savjeti - kako postaviti ukrase na komodu

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

Dok listate časopisa o uređenjima doma ne možete se zasititi raznih komoda na kojima su razni ukrasi precizno raspoređeni? Ne morate očajavati. Sličan dojam možete postići i bez dizajnera interijera. I nije važno jeste li skloni minimalizmu ili otkačenijem boho stilu.

U sljedećim koracima savjetovati ćemo vas kako i najobičniju komodu pretvoriti u komad koji plijeni pažnju.

Rasporedite si prostor

Kako komoda ima tendenciju da bude uža i duža, preporučljivo je "rasporediti prostor" tako da ga podijelite na tri dijela: lijevi, desni i središnji.

Pokušajte iskoristiti zid iza komode, na koji možete postaviti elemente za kompenzaciju različitih stvari u prostoriji, koje određuju uglavnom ormarići, prozori i vrata.

Od najvećeg do najmanjeg

Prilikom izrade kompozicije najbolje je krenuti od središta, odnosno od najvećeg komada, koji će biti zamišljeno sidro prema kojem ćete posložiti ostale elemente. To može biti slika, uokvirena fotografija, ogledalo ili televizor.

Dok slike često treba samo ležerno postaviti na komodu, ogledalo treba pažljivo objesiti. Najbolje izgleda na visini od 15 - 25 centimetara iznad komode, ovisno o veličini i obliku ogledala.

Međutim, okruglo ogledalo izgleda skladnije. Odaberite širinu zrcala tako da pokrije otprilike dvije trećine komode.

Postavite visoki predmet

Da biste postigli ravnotežu, postavite jedan viši element uz sliku ili zrcalo. To može biti, na primjer, vaza puna cvijeća, visoka kutija za nakit ili zanimljiva stolna lampa.

Nakon navedenih, možete početi s aranžiranjem manjih elemenata.

Pridržavajte se pravila pod brojem 3

Prilikom uređenja ostatka prostora nećete ništa pokvariti ako se pridržavate pravila pod brojem tri. To jest, ako raspoređujete predmete u svaki sektor. To može biti trio svijeća, ali i biljke, dekoracije ili mrtva priroda koja se sastoji od prepoznatljivog visokog kipa, kutije za nakit i mirisnog difuzora.

Savjet:
Postavite li mrtvu prirodu različitih komada na elegantan pladanj, kompozicija će izgledati uredno i ujedno ćete lakše održavati urednost.

Skladno složite oblike

Ako imate nekoliko istih elemenata kao što su slike ili knjige, pokušajte ih sastaviti. Na primjer, postavite portretno orijentiranu grafiku na komodu i ostavite drugu pejzažnu apstrakciju tako da se malo preklapaju.

Također, pokušajte složiti knjige u uredan stupac ili simetričnu piramidu. I što je najvažnije – igrajte se i isprobajte ono što će vašem oku najviše odgovarati.

Ne zaboravite na prostor oko komode

Ako imate slobodnog mjesta pored komode, možete postaviti, primjerice, prepoznatljivu posudu za bilje s višim stalkom ili atraktivnu samostojeću sobnu svjetiljku, čime će se postići graciozna povezanost s interijerom.