Proljetni popust -15% uz kod TRAVANJ15 | Uštedite već danas →
Mid Season Sale | Uštedite do 50% →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Transformacija kupaonice: zahvaljujući vinil naljepnicama, čišćenje je sada lakše

Za značajniju transformaciju kupaonice, više nije potrebno tražiti drastična rješenja ili imati velike novčane izdatke. Čak i ako želite napraviti promjenu doslovno krenuvši od samog poda.
U to se uvjerila blogerica Izabela Perez Harriette koja je nakon nekoliko godina odlučila zamijeniti jednobojne bijele pločice vinil naljepnicama poput patchwork pločica. Zahvaljujući samoljepljivim naljepnicama, bila je to transformacija u svega nekoliko sati.
U sljedećem intervjuu otkrila je koliko je njihovo apliciranje bilo zahtjevno i je li zadovoljna i nakon nekoliko mjeseci.

Je li vam postavljanje vinil naljepnica bilo zahtjevno?

Postavljanje vinilnih naljepnica je vrlo jednostavno. Ipak, važna je priprema i dobro planiranje cijelog procesa. Temeljito očišćene površine, postavljanje prije lijepljenja i odabir odgovarajućih alata znatno će olakšati rad. Naljepnice je potrebno pažljivo postaviti na postojeće pločice kako bi se izbjegle praznine.

Koliko vam je vremena trebalo za ovu promjenu?

Trebalo je četiri sata da se naljepnice nalijepe na pod kupaonice. Ali uzmite u obzir da sam radila pauze zbog dojenja otprilike svakih sat i pol, a moj stariji sin je bio cijelo vrijeme budan i živahan.

Prije makeovera

Nakon makeovera

Na što je potrebno obratiti pažnju prilikom nanošenja vinil naljepnica?

Kao što sam već spomenula, najvažnije je ne podcijeniti pripremu i temeljito očistiti površinu kako ne bi bilo nikakve masnoće ili prljavštine. Inače bi se naljepnice s vremenom počele ljuštiti. Također, nije preporučljivo pokušavati rastegnuti naljepnice tijekom postavljanja. S vremenom bi se vratile u prvobitnu veličinu i stvorile linije gdje bi se vidjeli spojevi.
Imam osjećaj da smo suprug i ja bespotrebno bili previše tvrdoglavi i pažljivo ravnali i lijepili naljepnice. Sada bih, dakle, radije koristila samo pamučnu krpu da ih izgladim, a povremeno bih si malo pomogla lopaticom.

Zahtijeva li aplikacija neke posebne alate ili tehnike?

Za čišćenje i odmašćivanje površine na koju će se lijepiti vinil naljepnice - trebat će vam ocat, benzin ili dobar deterdžent, pamučna krpa za zaglađivanje naljepnica tijekom nanošenja i lopatica za tapete. Naravno, ravnalo, olovka, škare i skalpel za uređivanje i rezanje naljepnica. Ne treba vam nikakva skupa ili specijalna oprema, doslovno sve možete kupiti u lokalnoj prodavaonici s opremom za alat ili domaćinstvo ili naručiti online.
Najvažnije je ne podcjenjivati ​​pripremu i temeljito pripremiti površinu za nanošenje naljepnica.

Je li pod s naljepnicama odmah nakon nanošenja spreman za uporabu ili treba pričekati, npr. da se osuše i stvrdnu?

Možete hodati po podu odmah nakon lijepljenja. Samo smo duge kupke naše djece zamijenili bržim tuširanjima kako se kupaonica ne bi preplavila vodom.

Kakve su vinilne naljepnice/pločice kod održavanja? Da li im je potrebna posebna njega?

Prije svega želim napomenuti da je samo zamjena klasičnih pločica vinil naljepnicama/ pločicama s uzorkom pridonijela ugodnijem i lakšem čišćenju kupaonice. Na bijelim pločicama se mogla vidjeti svaka mrlja, a na sadašnjim je nećete odmah primijetiti.
Prije svega želim napomenuti da je samo zamjena pločica vinilnim pločicama s uzorkom pridonijela ugodnijem čišćenju kupaonice. Iako se na bijelim pločicama mogla vidjeti svaka mrlja, na sadašnjim je nećete odmah primijetiti.
Međutim, to ne znači da sam od tada prestala brisati pod, samo ne moram to raditi svakodnevno. Jednostavno obrišite pod svakih nekoliko dana vlažnom krpom ili krpom bez upotrebe deterdženta. Održavanje je stoga jednostavno.
Na bijelim pločicama je bila vidljiva doslovno svaka mrlja dok na trenutnom uzorku ih nećete ni primijetiti.

Jeste li zadovoljni vinilnim pločicama čak i nakon nekoliko mjeseci korištenja?

Iskreno, brinula sam se da će se pod s vremenom početi gužvati ili guliti. Ali ništa se takvo nije dogodilo. Moja dva dječaka i intenzivno korištenje poda bili su dovoljan test stresa. Nije bio potreban poseban tretman.
U usporedbi s tradicionalnim podom, ima ove dvije prednosti: nije klizav, što ćete posebno cijeniti pri izlasku iz kade te je topliji i ugodniji na dodir.
Jedina mana su samo spomenute fuge, odnosno vidljivi spojevi koji su nastali našim pretjeranim trudom da zagladimo pločice. Naše originalne pločice su bile bijele boje, pa srećom milimetarski razmaci nisu toliko uočljivi. Na kraju, najvažnije mi je što to ne utječe ni na funkciju ni na estetski dojam.

I za kraj - razmišljate li o tome da ih koristite i u drugim prostorijama?

Vjerojatno bih se bojala koristiti ove vinil naljepnice/pločice u kuhinji, gdje bi vjerojatno bile izložene većem opterećenju. Vrući umak se može proliti, nož može pasti... Također bih se bojala puno pijeska, kamenčića i prljavštine koja se unosi obućom u hodnik. Ali u svakoj drugoj prostoriji apsolutno mogu zamisliti njihovu primjenu.

Kako nanijeti naljepnice?

Što će vam trebati:
naljepnice, ocat ili benzin, pamučna krpa, lopatica za tapete, ravnalo, škare, olovka, skalpel
Postupak:
Skinite foliju s naljepnice i nanesite je na glatku i čistu površinu. Zagladite površinu vinilne pločice/naljepnice čistom krpom ili lopaticom za tapete.
Mogu se koristiti i na drugim vrstama površina, ne samo na pločicama. Važno je da površina na koju se lijepe bude glatka i čista.
Možete odlijepiti naljepnicu jednostavno sušilom za kosu bez opasnosti da oštetite zid ili pod. Vrlo se lako uklanjaju zagrijavanjem same naljepnice. Iz tog razloga, međutim, nisu prikladne za podno grijanje.