Summer Sale | Uštedite do 50 % →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

7 razloga zašto ćete se zaljubiti u lanenu posteljinu

Tisućama godina lan je cijenjen zbog svojih iznimnih kvaliteta. Drevni Egipćani nosili su ga kako bi se zaštitili od intenzivne pustinjske vrućine, a europski uzgajivači lana tkali su posteljinu koja je bila toliko cijenjena da se često prenosila kao obiteljsko naslijeđe.

Proizvodnja lanenog platna zahtijeva mnogo koraka i pažljivo rukovanje. Ali krajnji proizvod je izdržljiva i visokokvalitetna prirodna tkanina koja zaslužuje svoje mjesto i u povijesti i u vašoj spavaćoj sobi. U nastavku pročitajte razloge zašto ćete se zaljubiti u bezvremenski lan.

Izvanredna ležernost

Posteljina od lana ima nevjerojatnu osobinu. Izgleda sjajno i elegantno na krevetu, čak i ako nije savršeno namješten. To je zbog njegovog prirodnog nabora koji je sastavni dio lana. To ga čini toliko ležernim da zaista uvijek izgleda prirodno.

Održivost

Lan je najjače prirodno vlakno na svijetu. Do 30% je izdržljiviji od pamuka. Uz pravilno održavanje i njegu, možete očekivati ​​da će krasiti vašu spavaću sobu desetljećima.

Antibakterijska svojstva

Posteljina od lana izvrstan je pomoćnik u borbi protiv bakterija i stoga će ju posebno cijeniti alergičari i astmatičari. Lan je otporan na plijesan, pelud, prašinu i prirodno odbija insekte. Zahvaljujući tim svojstvima ne samo da ima pozitivan učinak na kožu, već ju nije potrebno prati toliko često kao pamučne plahte.

Zimi grije, a ljeti hladi

Posteljina od lana je idealan izbor tijekom cijele godine. Lagana dekica prekrivena lanom ugodno rashlađuje i izvrstan je izbor za sve koji ne mogu zaspati barem djelomično nepokriveni u vrućim ljetnim večerima. Djeluje i kao prirodni izolator koji će vam biti topli i ugodan i zimi.

Visoka sposobnost upijanja

Posteljina od lana može apsorbirati do 20% vlage prije nego što se smoči. Ova sposobnost odvođenja vlage iz tijela održava kožu svježom i hladnom tijekom spavanja. Osim toga, upija mirise. Ostaje mirisna puno dulje od ostalih materijala.

Što stariji, to mekši

Lan je poput male podvale prirode pa neka vas početna tvrdoća materijala ne zavara. Svakim pranjem plahte postaju mekše, udobnije i podatnije. Za razliku od ostalih materijala, svake godine je ljepši.

Jednostavno održavanje

Ne morate brinuti ni o kompliciranom održavanju, već uvijek slijedite upute pojedinih marki. Općenito, rublje se pere naopako i koristi se program za nježno pranje te deterdžent po mogućnosti na bazi sapuna.

Prvi put se preporuča pranje u hladnijoj vodi, sljedeći put na uobičajenih 40 - 60°C. Možete sušiti i glačati plahte. Možete ubrzati glačanje parom ili prskanjem.