Ljetni kokteli, posebno pića pomiješana s ginom, neophodni su za vrtnu zabavu. No, ne morate se držati provjerenih klasika, impresionirajte svoje goste s ružičastim koktelom od gina i malinaili ljetnim pićem bez alkohola poput domaće limunade.
Inspirirajte se koktelima koje su za vas kreirali najbolji. Pavel Sochor, barmen bistroa Karlin, i najbolji svjetski proizvođači gina, destilerija Holešovice.
Napunite čašu za viski s ledom.
Dodajte Aquavit i svježi sok od limete.
Dobro promiješajte.
Pomiješajte s hladnim pivom od đumbira.
Nježno promiješajte.
Dekorirajte grančicom svježeg kopra.
Ohladite set većih čaša, koje su volumena oko 400 ml.
Ohlađenu čašu napunite ledom.
Dodajte 40 ml gina, dobro promiješajte.
Napunite hladnim tonikom. Omjer gina i tonika ne smije biti veći od 1:3.
Miješajte žlicom za miješanje kako bi ostalo što je moguće više mjehurića.
Dekorirajte kriškom grejpa.
Stavite maline u shaker i zgnječite ih.
Zatim dodajte ostale sastojke u shaker.
Brzo protresite bez leda.
Dodajte led.
Procijedite kroz fino cjedilo u čašu za koktel, kao što je primjerice čaša za šampanjac.
Na kraju dvije do tri svježe maline nabodete na ražnjić za koktel i stavite ga preko čaše za dekoraciju.
Svježe voće zdrobite u čaši barmenskim čekićem.
Dodajte šećerni sirup, sok od citrusa i led.
Ulijte obične ili mineralne vode i promiješajte žlicom.
Limunadu možete začiniti začinskim biljem - mentom, matičnjakom, bosiljkom, origanom ili korijanderom.
Za posluživanje većih količina upotrijebite vrč za limunadu.