Do -20% na proizvode skandinavskom stilu | Uštedite već danas →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Očaravajući ambijent i udobnost u Transilvaniji

Irina Klomp Stanescu
Irina Klomp Stanescu
Bonami Blogger

Ambiciozan, nepretenciozan i prekrasan - riječi su koje najbolje opisuju način na koji je ova kućica na drvetu u potkrovlju uređena.

Položaj, pogled na planine Retezat i ljepota lokacije poslužili su kao inspiracija za izbor boja, tekstura i atmosferu koju su vlasnici željeli stvoriti kako bi gosti iskusili udobnost, jednostavnost i funkcionalnost.

Inspirirajte se i otkrijte neke praktične savjete o načinima kako ukrasiti svoju vikendicu ili seosku kuću.

Stil uređenja interijera

To je mješavina skandinavskog i modernog stila, s čistom, modernom estetikom koja poštuje zadržavanje tradicionalnih i bezvremenskih detalja.

Rasvjeta je odigrala presudnu ulogu u atmosferi vikendice jer je bila jedan od najvažnijih elemenata u definiranju stilova kojima smo pristupili.

Ključni elementi bili su oni najbliži prirodi: drveni namještaj, u svom prirodnom obliku, (ali također i obojen u bijelo radi kontrasta), ukrasi u toplim ili zemljanim bojama i tekstil u hrabrim bojama za postizanje ravnoteže i nadopunjavanje atmosfere. Također smo željeli koristiti materijale koji se mogu reciklirati, odabirom vunene izolacije za krov i zidova vikendice.

Proizvodi s Bonamija

Bonami ima široku paletu proizvoda tako da smo imali što izabrati. Dizajn interijera je za mene emocionalno iskustvo, stoga smo odabrali dekoracije i tekstilne dodatke koji prenose emocije ili pridonose raspoloženju. Moja ljubav prema keramičkim vazama i teksturama kao što su baršun ili terakota odražava se na cijeli izgled.

Proizvodi koji nisu toliko važni iz vizualne perspektive, ali svakako čine razliku, poput kompleta kvalitetne posteljine ili promišljeno odabranog tepiha, također doprinose ukupnom dojmu.

Prirodno svjetlo unosi prirodu u interijer

Mislim da ovu lokaciju ne bih mogla zamisliti bez prirodnog svjetla. Veliki prozori kroz koje ulazi svjetlost prirodno unose osjećaj prirode u interijer i stvaraju sklad s okolinom. Svjetlo pruža osjećaj odmora i stvara izuzetan pogled. Koliko god bio lijepo uređen, prostor bez prirodnog svjetla bio bi beživotan.

Savjeti i trikovi arhitekta

Uređenje doma može donijeti puno radosti, ali može biti i nevjerojatno zastrašujuće jer se mogućnosti čine beskrajnim:

1. Koristite višestruke izvore svjetlosti gdje je to moguće jer oni unose svježu dimenziju u prostor.

2. Odaberite jedinstvenu paletu boja. Ne kombinirajte previše nijansi, birajte i tople boje.

3. Ne, ne morate mijenjati dijelove namještaja ili ukrase svaki put kada želite oživjeti interijer. Ponekad samo premještanjem možete vratiti njihovu izvornu istaknutost.