Do -20% na proizvode skandinavskom stilu | Uštedite već danas →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Preuređenje dječje sobe u malu razigranu džunglu 

Dođite i inspirirajte se razigranom i nesputanom dječjom sobicom kao stvorenom za malog Mowglija. Češka influencerica Nikol Leitgeb (Štíbrové) je imala zanimljivu viziju, no je li rezultat ispunio očekivanja?
"Nisam željela ništa sterilno, pogotovo nikakvu dosadnu sobu, već da se ovdje dobro osjećaju. Da soba bude baš kao i moji dečki - živahna i razigrana."

Soba koja dočarava karakter djece

Nikolina glavna vizija bila je da soba odražava temperament i divlju prirodu njezine djece. Stoga je tema džungle došla prirodno, što se odrazilo na odabir namještaja, dodataka, boja i materijala.

Prije makeovera

Nakon makeovera

Najmirniji dio sobe

Što se tiče funkcionalnosti, bilo je potrebno uskladiti nekoliko funkcija prostorije. Uspjelo je povezati razigrani prostor za predškolce, prostor za bebu i mjesto gdje se gosti mogu opustiti.

Nikol je bilo važno da soba s vremena na vrijeme može poslužiti kao soba za goste. Matesov krevet dimenzija 140 x 200 cm bit će odličan za povremene odrasle posjetitelje.

Tropska džungla

Iako bi tropska soba isprva zahtijevala puno biljaka, važno je imati na umu da su joj stanovnici djeca.

Mnoge sobne biljke su otrovne i ako nešto mora 100% odgovarati prostoriji onda je to sigurnost. Stoga su prirodni elementi fino usklađeni s tematskim ukrasima, tekstilom i prepoznatljivim tapetama.

Kombinacija boja i materijala

Prirodni materijali poput ratana ili jute dočaravaju tropske krajeve i izvrsno funkcioniraju u kombinaciji s modernijim metalom. Nisu samo estetski zanimljivi, već su i izdržljivi i jednostavani za održavanje.

Boje su inspiriane samom džunglom. Glavnu riječ stoga su imale bogate nijanse zelene i žute kao i zemljani tonovi.
"Soba je ispala točno onako kako sam zamislila. Ima dušu i razigranost!", zaključuje Nikol.