15% na krevete uz kod LAKUNOC15*Ne odnosi se na već snižene i određene odabrane proizvode.

15% na krevete uz kod LAKUNOC15*Ne odnosi se na već snižene i određene odabrane proizvode.

5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

5 savjeta za zdravo sjedenje za računalom

Karolína Fardová
Karolína Fardová
Bonami Blogger

Sjedenje s lošim držanjem može uzrokovati s vremenom razne probleme, ne samo bolove u leđima i vratu. Zato je važno razmišljati o pravilnom sjedenju kada još ne osjećate bol. Istaknut ćemo 5 glavnih točaka koje treba uzeti u obzir pri odabiru uredske stolice, stola i ostalih dodataka.

Ispravna visina stolice

Kod pravilnog sjedenja koljena bi trebala biti savijena pod pravim kutom, a stopala lagano dodirivati ​​pod. Zato je najbolje nabaviti uredsku stolicu s podesivom visinom sjedala kako biste je mogli prilagoditi svojim osobnim potrebama.

Koristite ergonomske dodatke

Ako zapravo većinu svog radnog vremena provodite sjedeći za računalom, onda ćete cijeniti razne dodatke koji podsvjesno potiču pravilno držanje. To može biti lumbalni oslonac, ergonomski stolac za ravnotežu ili lopta za sjedenje koja održava vaše mišiće aktivnima i torzo pokretnim cijelo vrijeme.

Visina i položaj zaslona

Monitor bi trebao biti na takvoj visini da vaš pogled bude usmjeren samo malo prema dolje tijekom rada. Ako vaš monitor nije dovoljno visoko podignut, praktičan stalak ili podesivi stalak za prijenosno računalo može biti koristan.

Ispravna visina stola

Kada sjedite, laktovi bi vam trebali biti pod kutom od 90-100° u odnosu na podlaktice. Za još veću udobnost pri radu za računalom koristite ergonomske podloge za miš i tipkovnicu.

Izmijenjujte sjedenje i stajanje

Ni najpravilniji položaj nije zdrav ako se u njemu predugo zadržavate. Radite redovite pauze tijekom rada i pokušajte naizmjence sjediti i stajati. A ako ne želite odmah uložiti u radni stol podesive visine, dodatne sklopive ploče za stol poslužit će za povremeni stojeći rad.