20 € ili 80 € popusta na vašu kupnju | Uštedite →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Kako povoljno napraviti dobru sjenu na terasi

Tražite zaklon od jakog sunca i trebate sjenu na terasu, balkonu ili omiljenom mjestu u vrtu? Ne morate odmah ulagati u tendu, suncobran ili druga skupa rješenja.

Jedro za sjenu hvata do 90 posto zraka i možete ga jednostavno postaviti sami bez stručnjaka. Pogledajte kako to učiniti, te saznajte i ostale prednosti jedara za zaštitu od sunca.

Prednosti jedra za sjenu

Terase su obično smještene tako da imaju obilje sunca tijekom dana. To je naravno razumljivo, ali izravno sunce nije uvijek poželjno. Naročito za vrućeg vremena terasa je često neprikladna za uživanje u danu, a toplina može utjecati i na unutrašnjost stana. Da ne spominjemo štetne učinke dugotrajnog izlaganja UV zračenju.

Odlično rješenje je jedro za sjenu, - jeftino, praktično i moderno. Stvorit će prijeko potreban hlad na mjestima na kojima želite provoditi vrijeme, a možete ga skinuti i kada sunce ne prži toliko. Možete ga razvući ne samo preko terase, već i preko bazena, balkona ili ga premjestiti s jednog mjesta na drugo.

Jedra za stvaranje sjene zaista visoke kvalitete, poput onih iz LDK Garden, apsorbiraju 90 do 95% sunčevog zračenja i zahvaljujući tome (200 gr/m²), vrlo dobro odolijevaju sunčevim zrakama čak i nakon više godina korištenja. Ali ako niste oduševljeni uzorcima i tražite stvarno jednostavan dizajn, odaberite jedra za sjene brenda Rojoplast.

Kako postaviti jedro za zaštitu od sunca

Montaža je vrlo jednostavna. Idealno bi bilo da vas bude dvoje. Osim samog jedra, trebat će vam stupovi i užad za sjenila za jedra, koji su obično uključeni, ili zidna sidra (ovisno o tome gdje želite pričvrstiti jedro). Sljedeće upute treba shvatiti više kao preporuke i savjete. Prije svega uvijek slijedite priručnik, tj. upute proizvođača.
  • Počnite s određivanjem točaka za pričvršćivanje. Možete pričvrstiti jedro na postojeće strukture kao što su zidovi ili stupovi ili na uključene stupove/stupove koje usidrite u zemlju.
  • Zatim ravnomjerno zategnite jedro. Mora biti dobro zategnuto i ne popuštati se. Ovo neće biti samo estetski ugodno, nego što je još važnije, povećat ćete otpornost jedra na trganje i vjetar.
  • Nikada ne zatežite tkaninu ravno. Poštujte nastavak dijagonale i malo rastegnite tkaninu u stranu.
  • Postavite jedan kut 25% niže od ostalih (1 metar niže za jedro 4×4 metra) kako biste omogućiti pravilnu odvodnju kišnice.