Mid Season Sale: do -50% popusta →Safe Buy → 365 dana za povrat | Besplatan povrat za sve | Povrat novca za 14 dana

Mid Season Sale: do -50% popusta →Safe Buy → 365 dana za povrat | Besplatan povrat za sve | Povrat novca za 14 dana

Otkrijte provjerene savjete za čišćenje i organiziranje dječje sobe

Karolína Fardová
Karolína Fardová
Bonami Blogger

U dječjoj sobi se uvijek nešto događa, igra ili stvara. I tako je broj predmeta koje je potrebno "ukrotiti" i staviti na svoje mjesto često iznad dopuštene granice. Ipak, postoji puno trikova i praktičnih metoda, zahvaljujući kojima će organizacija reda u sobi biti lakša i češća, a djeca neće morati provoditi puno vremena spremajući.

Inspirirajte se praktičnim i simpatičnim košarama, organizatorima i kutijama koje je za sobu dviju djevojčica odabrala njihova majka, poljska blogerica Dominika, poznatija i kao skandynawski.domek.

Praktično čišćenje dječje sobe

Veliko čišćenje sa svojom djecom obavite barem jednom godišnje. Želite li čišćenje učiniti zaista „od temelja“, inspirirajte se postupkom mađioničarke za čišćenje Marie Kondo, kada sve igračke, odjeću, knjige i ostala pomagala stavite na sredinu sobe. Zatim ih zajedno sa svojim potomcima razvrstajte u dvije hrpe. One koje žele zadržati pa one koje ih nisu zanimale ili su pokvarene ili im nedostaju bitni dijelovi.

Stavite malu ili oštećenu odjeću ravno na drugu hrpu. Možda će nešto otići ravno u smeće, druge stvari poslati - u dobrotvorne svrhe, ako su u dobrom stanju. Nikada nemojte bacati igračke bez znanja djeteta.

Razvrstavanje i spremanje igračaka

• Prvo, posložite igračke i predmete po kategorijama - kompleti, figurice, pribor za crtanje i izradu, društvene igre, školski pribor.

• Zatim pohranite svaku kategoriju u manje ili veće kutije za igračke s naljepnicama ili slikama za manju djecu.

• U idealnom slučaju, kutiju za pohranu, organizator, košaru ili vreću za igračke djeca mogu jednostavno prenijeti izravno u prostor za igru, pokupiti razbacane igračke i spremiti kutiju natrag na mjesto. Kutije ne smiju biti prevelike ili teške. Alternativno, možete odabrati škrinju ili kutiju za igračke na kotačima. • Papirnate vrećice i platnene košare su lagane i lako prenosive, izvrsne za plišane igračke.

• Ne spremajte odjeću u hrpe, već u ladice napola presavijene po metodi Marie Kondo. Ako ju spremate na policu, nabavite za nju kutije u koje ćete ju moći pohraniti pa tek onda spremite na policu.

Kako se nositi s malom dječjom sobom

• Ako imate problema s malim prostorom, razmišljajte okomito kada opremate sobu.

Dječje zidne police izvrsne su za spremanje knjiga i izlaganje njihovih omiljenih igračaka. Ako imaju i zanimljiv oblik, to je bonus.

Kreveti na kat oslobađaju prostor za stol ili igru.

Ladice za pohranu ispod kreveta su također odlične za pohranu stvari koje vam trenutno nisu potrebne. Primjerice, sezonska odjeća.

Kako da urednost potraje

• Stavite dječje zidne vješalice da možete objesiti nošenu odjeću ili ruksak odmah na ulaz u sobu. Djeca će po dolasku imati gdje automatski odložiti stvari koje bi inače 100% završile bačene na pod.

• Održavajte površine dječjih komoda i ormarića čistima i praznima. Soba će tada izgledati mnogo urednije i skladnije.

• Dizajnerska košara ili kutija s poklopcem idealan je pomoćnik za brzo spremanje odbačenih igračaka. Zahvaljujući poklopcu, u njega možete sakriti sve "neestetsko" i još se neće zaprašiti.

• Ukupnom dojmu puno pridonosi i dobro spremljen krevet. Smanjite broj plišanih životinja ili knjiga koje zauzimaju mjesto na ili oko kreveta. Ne samo da će dijete bolje spavati, već će i krevet biti urednije složen.

Naš savjet

Redovitost je ključna za čišćenje i za pospremanje. Potrebe djece mijenjaju se munjevitom brzinom pa je dobro barem jednom godišnje zajedno proći i razvrstati njihove stvari. Možete to učiniti i tradicijom u sklopu predbožićnog čišćenja ili uvijek početi s čišćenjem tjedan dana prije djetetova rođendana.