Želite živjeti po svom? Inspirirajte se →
Sve za kupaonicu do 15% jeftinije | Uštedite već danas →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Pokloni za ljubitelje vina

Imate li strastvenog ljubitelja vina u svom društvenom krugu? Super, onda ne morate brinuti što ćete im pokloniti za rođendan, imendan ili Božić. Imamo puno dobrih ideja za poklone za ljubitelje vina koji će biti odličan izbor.

Tražite poklon u velikom stilu ili neku sitnicu?

Tražite poklon u velikom stilu ili neku sitnicu? Prvo i najvažnije, jasno odredite prigodu za koju birate dar i koliko u njega želite uložiti. Sommelierski tečaj, voucher za degustaciju vina (čak i uz boravak) ili grupni posjet vinskom podrumu svakako će biti užitak, ali će i koštati. Možda tražite nešto opipljivije što će primatelja veseliti dugo nakon slavlja.

Čaše za vino

Set elegantnih i kvalitetnih čaša za vino razveselit će svakog ljubitelja vina. Uostalom, kada se vino poslužuje u pravoj čaši, još je boljeg okusa.

Imate li problema s posluživanjem vina i ne želite li napraviti promašaj biranja odgovarajućih čaša? Nadahnite se iz našeg članka sa savjetima o tome koje su čaše prikladne za bijelo i crno vino, kao i za pjenušac.

Manji pribor

Osim čaša, postoji mnogo sitnica potrebnih za pravilno posluživanje vina. Ovdje na Bonamiju pronaći ćete:

- otvarači i vadičepovi
Možete birati između klasičnih otvarača za boce i dizajnerskih komada koji koštaju malo više, ali će se pri otvaranju sjajno pokazati i trajati mnogo godina zahvaljujući kvalitetnim materijalima.
- čepovi
Bilo da je stil vašeg ljubitelja vina više minimalistički od nehrđajućeg čelika ili boemski stiliziran u obliku zlatnog listića, vinski čep vrlo je praktičan mali predmet koji će ih oduševiti.
- lijevak za vino
Želite izbjeći mrlje od vina na stolnjaku? Nabavite zgodan lijevak kako biste spriječili curenje kapi niz vanjski dio boce.
- perlator za vino
Jednostavno ulijte vino kroz perlator izravno u čašu kako biste poboljšali njegov okus i aromu, bez čekanja da vino dovoljno oksidira u dekanteru.

Za spektakularno posluživanje

Dekanteri
Svaki ljubitelj vina zna da točenje vina u bokal ili dekanter na odgovarajući način oksidira vino i pojačava njegov okus i miris. Osim toga, kada dobijete dizajnerski dekanter, uživat ćete ne samo u okusu vina već i u njegovoj estetskoj strani dok ga pijete.

Rashladni spremnici
Topli pjenušac ili bijelo vino nije ukusno za piće. Stoga će hladnjak za vino biti izvrstan dodatak ne samo za vruće dane kada je piće teško održati na optimalnoj temperaturi. Spremnici su dostupni u različitim veličinama, oblicima i materijalima. Na vama je koji vam najviše odgovara.

Police za vino
Ako smatrate da možete dobro procijeniti stil osobe koju poklanjate, nabavite joj stalak za vino. Samo unaprijed odredite što će im bolje pristajati - minimalistički ili rustikalni stil? Stolna opcija ili stalak za vino u veličini ormarića?