Odlično začinsko bilje za balkon:
Bosiljak - lijepo miriše i savršen je dodatak raznoj hrani, pogotovo talijanskoj. Samo budite oprezni, ne voli niske temperature pa ga sadite kada je temperatura konstantno iznad 10 stupnjeva.
Origano je vrlo otporan i možete ga koristiti za razne delicije, ne samo mediteranske recepte.
< li>Preporučamo mažuran. Ništa bolje od popečaka od krumpira koje začinite svježim mažuranom.
Metvica će rasti gotovo sama. Slobodno joj dajte više prostora. Ujutro ju možete stavite u čaj, a navečer u osvježavajuće piće.
Vlasac će rasti od veljače do studenog. Koristite ga za namaze, juhe i glavna jela.
Povrće prikladno za balkon:Sadite rajčice nakon zadnjih hladnih dana. Trebaju dosta zemlje, zato im odaberite veću posudu.
Neke vrste čilija prikladne su i za balkon. Vole sunce, ali pazite da im ne bude prevruće
Špinat će dobro rasti u rano proljeće, voli niže temperature. Posadite ga u posude, rano ga odrežite i zamijenite npr. cvijećem ili začinskim biljem.
Zahtjevnije cvijeće:
U proljeće posadite lukovice poput narcisa ili zumbula. Odlične su i maćuhice u različitim bojama. Uskoro će vas nagraditi desecima cvjetova i trajati dugo u ljeto.
Cijelo ljeto cvjetaju pelargonije i karanfili.
U jesen balkone lijepo krase vrijesci.
Ako nemate vremena za često zalijevanje, potražite sukulente. Vole sunčane uvjete i oprostit će povremeni nedostatak vlage.