15% na krevete uz kod LAKUNOC15*Ne odnosi se na već snižene i određene odabrane proizvode.

15% na krevete uz kod LAKUNOC15*Ne odnosi se na već snižene i određene odabrane proizvode.

5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Kako kombinirati police za knjige, komode i biblioteke

Pojedinačni TV stalci ili ormarići pomalo su staromodni. Naprotiv, vaš će dom izgledati dobro uz izbor originalnih komada namještaja koji se međusobno nadopunjuju, funkcionalni su, a ujedno i oku ugodni.

Savjetujemo vas kako odabrati i kombinirati različite stilove komoda, polica za knjige, ormara i biblioteka tako da rezultat bude skladan.

Odaberite određeni stil

Osnovna vodilja pri odabiru između različitih vrsta namještaja bit će ako unaprijed odredite glavni stil u kojem treba dalje nadograđivati nastalu atmosferu prostora. To će osigurati da konačni dojam bude originalan, ali definitivno ne kaotičan.

Može se dogoditi da se glavni stil malo stopi s drugim - i to je sasvim u redu. Razigrana boho komoda ili možda industrijska polica dobro će pristajati uz jednostavnu skandi policu za knjige. Ipak, zadržite jasnu viziju i slijedite ju.

Pojačajte kontraste između materijala

Izbjegavajte sve skladišne ​​površine s istim dekorom ili strukturom. Prostor bi tada mogao izgledati prezasićeno i monotono. Naprotiv, usredotočite se na zanimljive teksture i ne bojte ih se kombinirati.

Na primjer, ako uređujete u boemskom stilu, jedna od komoda može biti od drveta s glatkom završnom obradom, a drugi ormarić može imati originalna vrata od ratana ili jute.

Razmislite o bojama

Odaberete li sav namještaj za pohranu od istog materijala ili kolekcije, izvrsno je učiniti cijeli "posebnim" različitim tonovima ili nijansama. To ne znači da svaki komad treba biti različite boje.

Manja polica ili ormarić u naglašenoj boji odlično funkcionira kao osvježenje. Ako želite prepoznatljivu dominantu interijera, nabavite veliki ormar ili komodu u originalnoj boji.

Zamijenite zatvorene prostore s otvorenim prostorima

Uravnoteženo ispunjavanje prostora također će osigurati skladnu atmosferu. Otvorene police za knjige, biblioteke ili staklene vitrine pomoći će stvoriti osjećaj prozračnosti.

Ali zapamtite da stvari u njima moraju biti organizirane i ugodne oku. Za predmete koji se ne bi trebali izlagati nabavite zatvoreni namještaj s vratima ili ladicama.

Više inspiracije za nove ormare i komode