Bonami Days do -50% | Produženo →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Kuća za odmor u kojoj je ljeto 365 dana u godini

Ivana Marinčić
Ivana Marinčić
Bonami Blogger

Posjetili smo kuću za najam dizajnerice interijera i blogerice Mie Krpine, koja se nalazi u blizini Vranskog jezera. Vikendica je zamišljena kao idealna ljetna kuća, koja će posjetiteljima dopustiti da uživaju u vanjskom i unutarnjem prostoru. Zamisao je bila stvoriti prozračan prostor koji je povezan sa dvorištem. Mia nas je provela kroz prostor i podijelila s nama nekoliko savjeta i trikova.

Tlocrt sam isplanirala tako da je što otvoreniji i jednostavniji, bez ijednog suvišnog zida i s puno staklenih stijena koje u interijer unose svjetlost i zamamni pogled na prirodu. Prozračnosti također doprinose svijetli tonovi boja koje sam koristila.
Najzastupljenije boje u prirodi, kao što su zelena, plava ili smeđa, u kombinaciji s bijelom su pogodak ako želite svjež i “osunčan” prostor. Prirodni materijali poput drveta, kamena, jute, lana ili ratana interijeru će zbog svojih neutralnih boja i privlačnih tekstura dati jedan smirujući efekt, a dodavanjem biljaka, posebno će doći do izražaja.
Dozu elegancije u kuću sam unijela detaljima u zlatnoj boji. S njima volim oprezno - ako pretjerate, prostor može izgledati jeftino. Drvo i mramor uz dašak zlatne su jedna od kombinacija s kojima teško možete pogriješiti.
Volim i neobične uzorke pa sam jednim takvim oslikala gostinjski WC. Ako u svojoj kupaonici želite malo drugačiji efekt od onog kojeg nude zidovi obloženi klasičnim kupaonskim materijalima, i vi se možete poigrati bojom i kistom ili se pak odlučiti za vodootporne tapete.
Dvorište sam osmislila tako da je bazen na sredini kuće kako bi se vidio iz svake prostorije. Ipak, najposebniji dio dvorišta je DIY vanjska garnitura s ložištem, napravljena od betonskih blokova. Suprug i ja sami smo je napravili, a postupak možete pogledati na mom Instagram profilu. Ona je odlično rješenje ako ju imate gdje smjestiti, pošto je nepomična. Takva garnitura može trajati “zauvijek”, a za održavanje je iznimno jednostavna.Završni izgled je moderan, minimalistički i nesvakidašnji, a mislim da se nijedna kupovna garnitura ne bi ovako dobro uklopila na tom mjestu. Nakon što je sazidate, jedino što vam preostaje je izabrati savršene jastučiće za što veću udobnost, naložiti vatricu i uživati u svojoj kreaciji.